Οι εντυπώσεις από τη Νίσυρο

0

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ «ΥΙΟΘΕΤΗΜΕΝΟ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΚΡΙΤΙΚΟ ΝΗΣΙ 

«Ο Δήμος Καλαμάτας είναι υπερήφανος διότι κάναμε μία πράξη, η οποία έχει και εθνική διάσταση. Μετά από 20 χρόνια πήγαμε και πάλι στη Νίσυρο, όπου μεταφέραμε την αγάπη μας και τη συμπαράστασή μας στις δύσκολες ώρες – από ψυχολογική άποψη – που περνούν οι γενναίοι μας ακρίτες». Αυτό ανέφερε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα Παρασκευή (9 Μαρτίου 2018), με την επιστροφή της αποστολής του Δήμου από τη Νίσυρο, όπου μετέσχε στις εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στον εθνικό κορμό, ενώ πήρε μέρος και σε εκδήλωση στην Κω.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους το Μορφωτικό Σύλλογο Μεσσηνίας, τους Ελληνομνήμονες και τους Δημοτικούς Συμβούλους με επικεφαλής τη Μαρία Οικονομάκου, η οποία είχε την ευθύνη διεκπεραίωσης μιας δύσκολης αποστολής, που περιελάμβανε εκδηλώσεις στη Νίσυρο και στην Κω.
«Ήταν μια τόνωση για τους ακρίτες μας», επεσήμανε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι «το λάδι της Καλαμάτας θα ανάβει ολοχρονίς τα καντήλια της Νισύρου. Θα είναι μία συμβολική πράξη και το θέμα αυτό θα πάει στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ψηφισθεί».

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι «δεν πήγαμε εκεί για να διαφημίσουμε τρόφιμα ή παραγωγές της Καλαμάτας. Πήγαμε εκεί, με τη συμπαράσταση του Επιμελητηρίου και των επιχειρηματιών, για να τα δωρίσουμε, για να δουν την πρόοδο της περιοχής μας και τι παράγει αυτός ο ευλογημένος τόπος».

Ο Π. Νίκας ευχήθηκε κι άλλες πόλεις να κάνουν αυτές τις ενέργειες, προσθέτοντας τα εξής: «Όπως μου ζήτησαν και υπουργοί και βουλευτές, ο Δήμος Καλαμάτας είναι διαθέσιμος να πάει και στο Αγαθονήσι και στους Φούρνους, σε όλα τα νησιά της ακριτικής περιοχής όπου θεωρείται ότι μπορεί να προσφέρει κάτι».

Η Μαρία Οικονομάκου χαρακτήρισε την εμπειρία πρωτόγνωρη, επισημαίνοντας τη φιλοξενία και την αγάπη που εισέπραξε η αποστολή στην Κω και στη Νίσυρο. Προσέθεσε δε ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αποστολής θα εισηγηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο την ανάπτυξη κι άλλων δράσεων με τους Νισύριους σε επίπεδο παιδείας, τουρισμού, πολιτισμού.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.