Οι εκδηλώσεις στο Ραμοβούνι για τον Θεοδ. Κολοκοτρώνη

0

Η επέτειος της γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη (3 Απριλίου 1770), στο Ραμοβούνι της Τ.Κ. Μίλα του Δήμου Οιχαλίας, γιορτάστηκε σήμερα Κυριακή (4/4/21), στο τόπο που είδε το φως της ημέρας, τηρουμένων των μέτρων λόγω κορωνοϊού.

Το πρωί (11.00) τελέστηκε στο Ραμοβούνι μπροστά από τον ανδριάντα του Θ. Κολοκοτρώνη τρισάγιο, ενώ ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας, τον οποίον εκφώνησε ο εκπαιδευτικός Αναστάσιος Παπαδόπουλος.

Στη συνέχεια κατατέθηκαν στεφάνια από τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτή Νομού Μεσσηνίας Μίλτο Χρυσομάλλη, τον εκπρόσωπο του Ανωτέρου Διοικητή Φρουράς Καλαμάτας Αντισμήναρχο (Ι) Ιωάννη Σταύρου, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Μεσσηνίας Ευστάθιο Αναστασόπουλο, τη Δήμαρχο Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, τους Προέδρους των Τοπικής Κοινότητας Μίλα Ζήσιμο Τσιλέπη και Βασιλικού Γρηγόριο Ανδρούτσο, τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «ο Κολοκοτρώνης» και Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πελοποννησίων Δημήτρη Κατσούλα, από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλαίων «το Ραμοβούνι» Δημήτρη Κορμά, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασιλικαίων «η Αγία Τριάδα» Παναγιώτη Μπούρα και τον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μεσσηνίας, Ιωάννη Μητρόπουλο.

Τέλος, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εθνικού Ήρωα και στη συνέχεια η Φιλαρμονική του Δήμου Οιχαλίας παιάνισε τον Εθνικό μας Ύμνο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, ο Βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Βασίλης Καπέλιος, Άννα Καλογεροπούλου και Ανδρέας Τσουκαλάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Πετράκος, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και μέλη του χορευτικού τμήματος «ΟΙ ΔΩΡΙΕΙΣ» του Συλλόγου Γυναικών Δωρίου, με παραδοσιακές ενδυμασίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης είναι ο Δωρητής του Γλυπτού του Έφιππου Ανδριάντα του Μαχόμενου Κολοκοτρώνη, ενώ μέγας χορηγός για την κατασκευή του μνημείου υπήρξε και ο πρόσφατα εκδημήσας, συμπατριώτης μας, τραπεζίτης και ιδρυτής της σημερινής Αlpha Bank Ιωάννης Κωστόπουλος.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.