Οι εκδηλώσεις μνήμης για τον Γρηγόρη Λαμπράκη

0

Με επιτυχία, όπως κάθε χρόνο πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή, 9 Ιουνίου 2019, εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στον Γρηγόρη Λαμπράκη για τα 56 χρόνια από τη δολοφονία του.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στην Κερασίτσα στο Μνημείο Λαμπράκη, όπου έγινε ο χαιρετισμός από μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Αρκαδίας και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από φορείς και συλλόγους.

Στη συνέχεια ακολούθησε, για 3η χρονιά, ο αγώνας δρόμου Ειρήνης Γρηγόρης Λαμπράκης, (Τρίπολη – Κερασίτσα – Τρίπολη) με σημείο εκκίνησης το πάρκο των Αλύγιστων (Φυλακές) και τερματισμό στην Πλατεία Πετρινού. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη μιας και πήραν μέρος 150 αθλητές απ’ όλη την Πελοπόννησο.

Στο σημείο τερματισμού και χώρο των εκδηλώσεων έγινε η υποδοχή των αθλητών και η απονομή των μεταλλίων. Χαιρετισμό στους αθλητές απεύθυνε ο οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ Γρηγόρης Αναγνώστου.

Στον χώρο των εκδηλώσεων, με πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ Αρκαδίας, λειτούργησε έκθεση με έργα ζωγραφικής από μαθητές σχολείων όλης της Αρκαδίας. Η έκθεση των μαθητών είχε σαν θέμα την αλληλεγγύη στα παιδιά και στον λαό της Παλαιστίνης.

Συγκινητική ήταν η ενεργή παρουσία προσφύγων από τη Συρία οι οποίοι απήγγειλαν ποίημα του Γιάννη Ρίτσου και στην γλώσσα τους πέρα από την ελληνική γλώσσα.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.