Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

0

Κορυφώνονται σήμερα Σάββατο στην Πύλο οι εκδηλώσεις  για την 191η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, παρουσία του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου. Ακόμα θα παραβρεθούν ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας κ.ά..

Ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, το Σάββατο στις 19:30, θα παρακολουθήσει την αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στο Παλαιό λιμάνι Πύλου, ενώ την Κυριακή στις 18.00 θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Πύλου Νέστορος, στην Πύλο.

Οι εκδηλώσεις σήμερα (Σάββατο) το πρωί θα ξεκινήσουν με Αρχιερατική θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πύλου και επίσημη Δοξολογία στις 10.20 το πρωί, στην οποία θα χοροστατήσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Στη συνέχεια, εν πομπή, συνοδεία αγημάτων του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, του Ρωσικού, του Γαλλικού και του Βρετανικού, θα μεταβούν από τον Μητροπολιτικό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου στο μνημείο των Τριών Ναυάρχων, στην κεντρική πλατεία της Πύλου. Εκεί, αφού ο Αρχιεπίσκοπος θα προστεί της Επιμνημόσυνης Δέησης στο Μνημείο Τριών Ναυάρχων, θα γίνει κατάθεση στεφάνων και θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, ενώ θα ακολουθήσει παρέλαση.

Στις 12:15 το μεσημέρι, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, σε επίσημη τελετή, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, θα αποδώσει τιμές με το χρυσό μετάλλιο του Δήμου στη Σχολή Ευελπίδων και στη συνέχεια θα υπογραφεί το πρωτόκολλο αδελφοποίησης με το Δήμο Ύδρας.

Στις 7:30 το απόγευμα, θα γίνει η αναπαράσταση της ναυμαχίας στο παλαιό λιμάνι της Πύλου.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν αύριο Κυριακή (21 Οκτωβρίου) στις 7:30 το απόγευμα με συναυλία της χορωδίας Ars Ensemble στον αύλειο χώρο της οικίας Τσικλητήρα.

Χθες Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν οι εξής εκδηλώσεις:

  • 11:00 πμ: Παρέλαση παραδοσιακών και σύγχρονων σκαφών στον όρμο του Ναυαρίνου.
  • 12:10 μμ: Τιμητική εκδήλωση υπέρ των θανόντων από τις θέρμες κατά την περίοδο 1828-1832, τιμητική εκδήλωση υπέρ των θανόντων από θέρμες κατά την περίοδο 1828-1832. στον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου Γιάλοβας.
  • 2:00 μμ: Επάρσεις των σημαιών Ελλάδας, Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας και Ρωσίας στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, από το δήμαρχο Πύλου – Νέστορος.
  • 3:00 μμ: Επιβίβαση σε πλωτά μέσα και μετάβαση στα νησιά Φανάρι, Σφακτηρία και Χελωνήσι (χωριστά), όπου βρίσκονται τα μνημεία των Γάλλων, Ρώσων και Βρετανών πεσόντων αντίστοιχα. Επιμνημόσυνες δεήσεις και καταθέσεις στεφάνων.
  • 6:30 μμ: Εθνικοί παραδοσιακοί χοροί, στην πλατεία Τριών Ναυάρχων.
μοιραστειτε το:

Comments are closed.