Οι “αρχιτεκτονικές διαδρομές” στη Μεσσήνη

0

Επίσκεψη στο Χαβούζι και τη Παλιά Βρύση αλλά και περιήγηση στον προσφυγικό συνοικισμό της Μεσσήνης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Tρίτης, με ξεναγούς τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, τον Βασίλη Τουφεξή, τον Παναγιώτη Τάπαρη και τον Γιάννη Λάσκαρη. Ήταν μια αφορμή για ανάκληση μνήμης αφού τόσο οι «ξεναγοί» όσο και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής περιέγραψαν ιστορίες και κατέθεσαν τις δικές τους μαρτυρίες για την ιστορική σημασία αυτής της γωνιάς της πόλης.

Για το Χαβούζι υπάρχει μια έντονη ανησυχία καθώς χρήζει ιδιαίτερης αξιοποίησης κάτι που διαπιστώθηκε από όσους παραβρέθηκαν σε αυτή την πρώτη «αρχιτεκτονική διαδρομή» στη πόλη της Μεσσήνης. Ήταν ωστόσο μια αφορμή να αναδειχθεί η αξία του αρχιτεκτονικού αυτού κοσμήματος που πρέπει να «μεταμορφωθεί» σε σημείο αναφοράς της πόλης, καθώς είναι συνυφασμένο με την ιστορία της Μεσσήνης.

Οι νεώτεροι είχαν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με την ιστορική διαδρομή της γειτονιάς, ενώ ελπιδοφόρα για τη σύζευξη των δύο γειτονικών πόλεων ήταν η παρουσία του Σωτήρη Θεοδωρόπουλου της ομάδας “Πάμε Βόλτα” (Καλαμάτα) και της Ελευθερίας Γρηγοροπούλου της “Περιηγητικής – Φυσιολατρικής Ομάδας Ορειάδες” (Καλαμάτα).

Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική ενώ η δράση ουσιαστικά υπάγεται στην πρόθεση ενεργών πολιτών της πόλης να αναβαθμιστούν οι γειτονιές και η ποιότητα ζωής στη Μεσσήνη.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.