Οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας

0

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία συνεδρίασε -με τηλεδιάσκεψη- σήμερα Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου, όσον αφορά στη Μεσσηνία ενέκρινε τους όρους διακήρυξης δημοπρασίας για την εκπόνηση της μελέτης κατασκευής του νέου οδικού άξονα Αρφαρά – Λάμπαινα, στην Π.Ε. Μεσσηνίας, προϋπολογισμού 960.000 €.

Επίσης, ενέκρινε το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ναού των Αγίων Θεοδώρων στο Κατσαρού του Δήμου Οιχαλίας, για το έργο αποκατάστασης της στέγης του εν λόγω ναού. Ακόμα, ενέκρινε το πρακτικό του σταδίου ανάδειξης προσωρινού αναδόχου στην ηλεκτρονική δημοπρασία για το έργο βελτίωσης της 7ης επαρχιακής οδού, στο τμήμα Μεσσήνη – Εύα και Εύα – Λάμπαινα, στη Μεσσηνία.

Όσον αφορά στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής έχουν ως εξής:

ΑΡΚΑΔΙΑ
Εγκρίθηκε η ανάδειξη προσωρινού μειοδότη για το προϋπολογισμού 1.180.000 ευρώ έργο ανάπλασης και ανάδειξης της παραλίμνιας περιοχής στην τεχνητή λίμνη του Λάδωνα με βιώσιμη χρήση του οικοσυστήματος. Προέβη επίσης στην ανάδειξη οριστικού μειοδότη, αφ’ ενός στο έργο συντήρησης και σήμανσης της εθνικής οδού Τρίπολη – Σπάρτη, προϋπολογισμού 1.000.000 € και αφ’ ετέρου στο προϋπολογισμού 336.850,21 ευρώ έργο βελτίωσης και αντικατάστασης τμήματος του αγωγού στο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης από Παράθυρο έως την κεντρική δεξαμενή του συστήματος στα Τρόπαια.

ΛΑΚΩΝΙΑ
Εγκρίθηκε η αρχική κατανομή πιστώσεων για αποκατάσταση ζημιών στις πυρόπληκτες, πέρυσι τον Αύγουστο, περιοχές του Δήμου Ανατολικής Μάνης, όπως και το πρακτικό της δημοπρασίας για το έργο συντήρησης του επαρχιακού δρόμου Αρεόπολη – Κότρωνας – Γερολιμένας, προϋπολογισμού 700.000 €.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 -ή επόμενης πρόσκλησης για την εν λόγω δράση, εφόσον εκδοθεί από την ΕΥΔ ΕΠ της Περιφέρειας Πελοποννήσου- του έργου βελτίωσης της επαρχιακής οδού από τον κόμβο της Αρχαίας Νεμέας προς Νεμέα – Δρεβενάκια.

ΚΟΡΙΝΘΙΑ
Εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης 105.000 € μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Α.Ε. ΑΟΤΑ, με αντικείμενο τις μελέτες ωρίμανσης και τα τεύχη δημοπράτησης για την ανέγερση του κτηρίου πολλαπλών χρήσεων στον χώρο του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου, στην Κορινθία.
Εγκρίθηκε, επίσης, το πρακτικό της επιτροπής διεξαγωγής ανοικτής διαδικασίας μέσω του ΕΣΗΔΗΣ για το έργο προϋπολογισμού 1.200.000 € έργο συντήρησης της εθνικής οδού 66 Νεμέα – Ψάρι – Σκοτεινή, όσον αφορά το τμήμα που βρίσκεται στην Κορινθία.

Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 -ή επόμενης πρόσκλησης για την εν λόγω δράση, εφόσον εκδοθεί από την ΕΥΔ ΕΠ της Περιφέρειας Πελοποννήσου- του έργου βελτίωσης της επαρχιακής οδού από τον κόμβο της Αρχαίας Νεμέας προς Νεμέα – Δρεβενάκια.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.