Οι αγώνες μοτοσυκλέτας και οι καρέτα καρέτα

0

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η Α.Λ.Α.Μ.Μ.

Η Αθλητική Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Μεσογαίας (Α.Λ.Α.Μ.Μ.) που διοργάνωσε τον 2ο αγώνα πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος και 3ος του ημερολογίου της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας, Hellas Rally Raid στην Αρχαία Ολυμπία κατά το χρονικό διάστημα από 21-5-2018 έως 27-5-2018 καταγγέλλουν την ΜΚΟ (Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας) ΑΡΧΕΛΩΝ, για άνομες ενέργειες μελών της, γνωστοποιώντας παράλληλα, ότι αποσύρουν την Παγκόσμια Διοργάνωση από την Κυπαρισσία το 2019.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας με ανακοίνωσή του εκφράζει τη λύπη του για «το γεγονός ότι χάνεται μια τόσο μεγάλη διοργάνωση και μια ευκαιρία για πανελλαδική και όχι μόνο, προβολής του τόπου μας και της ευρύτερης περιοχής».

Rally Raid 2

Η σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας αναφέρει:

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας εργάστηκε συστηματικά και κατάφερε η πόλη της Κυπαρισσίας να επιλεγεί και να διοργανωθεί στην ευρύτερη περιοχή, με έδρα την Κυπαρισσία ο αγώνας Hellas Rally Raid Kyparissia 2019, τον Μάιο του 2019. Μετά όμως από τις γνωστές εξελίξεις στην περιοχή μας αυτό δεν θα μπορέσει να γίνει εφικτό.

Η διοργάνωση του αγώνα αυτού στον τόπο μας, όπου σε καμιά ειδική διαδρομή δεν θα περιλαμβανόταν παραλία, θα σήμαινε για την Κυπαρισσία και το Καλό – Νερό τα κάτωθι:

  • 418 κλίνες για εννέα διανυκτερεύσεις
  • 120 θέσεις Κάμπινγκ στο ανακαινιζόμενο κάμπινγκ της πόλης μας
  • Πάνω από 1.500.000 ευρώ έσοδα στον τόπο μας σε off season εποχή
  • Προβολή σε πάνω από 60 δίκτυα του εξωτερικού κ.ο.κ.

Μας λυπεί το γεγονός ότι χάνεται μια τόσο μεγάλη διοργάνωση και μια ευκαιρία για πανελλαδική και όχι μόνο, προβολής του τόπου μας και της ευρύτερης περιοχής.

Οι κάτοικοι της Κυπαρισσίας και των υπολοίπων περιοχών, εδώ και αιώνες συνυπάρχουν με το δάσος και τις χελώνες σε πλήρη αρμονία αγαπώντας το. Στο δάσος αυτό, το ομορφότερο σημείο της Πελοποννήσου, μεγαλώσαμε, χωρίς προβλήματα και χωρίς «επόπτες».

Όλοι εμείς που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στον τόπο αυτόν θα πρέπει να συζητήσουμε μεταξύ μας και να αποφασίσουμε αν θέλουμε ανάπτυξη του τόπου μας, με ποιον τρόπο, με ή χωρίς «βαρίδια».

Ο σύλλογος μας θα συνεχίσει να εργάζεται για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και προβολή του τόπου μας αναζητώντας κάποια άλλη διοργάνωση εάν αυτό καταστεί εφικτό».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΤΟΥ HELLAS RALLY RAID

Rally Raid 7

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το σωματείο μας Αθλητική Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Μεσογαίας (Α.Λ.Α.Μ.Μ.) διοργάνωσε τον 2ο αγώνα πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος και 3ος του ημερολογίου της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας, στην Αρχαία Ολυμπία κατά το χρονικό διάστημα από 21-5-2018 έως 27-5-2018.

Η συμμετοχή των αθλητών ήταν η μεγαλύτερη που έχει διοργανωθεί σε ευρωπαϊκή χώρα, με 280 αθλητές από 25 διαφορετικές χώρες όλου του κόσμου.

Η συνολική προσέλευση αθλητών, τεχνικών και μελών των ομάδων τους, ανήλθαν σε 1.400 άτομα, οι οποίοι κατέλυσαν στις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής, για περισσότερο από 10 ημέρες στην Αρχαία Ολυμπία και γενικότερα στην περιοχή της Ηλείας.

Για την αθλητική αυτή διοργάνωση, λάβαμε όλες τις αναγκαίες και απαραίτητες άδειες από τους αρμόδιους φορείς. Ο αγώνας διεξήχθη με απόλυτη ασφάλεια και με την δέουσα προσοχή για το περιβάλλον.

Όλες οι τοπικές αρχές, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, η τοπική κοινωνία εν γένει αγκάλιασαν με θέρμη το γεγονός.

Δυστυχώς η τόνωση αυτή της τοπικής οικονομίας σε εποχές δύσκολες, η προσέλκυση τουριστών και η γενικότερη διαφήμιση της περιοχής, προφανώς ενόχλησε κάποιους οι οποίοι με διάφορα προσχήματα, προσπάθησαν να δυσφημίσουν τον αθλητικό αυτό αγώνα.

Επετέθησαν λεκτικά και σωματικά σε αθλητές , τους προπηλάκισαν και μάλιστα βιντεοσκοπήθησαν οι άνομες ενέργειες μελών της ΜΚΟ ΑΡΧΕΛΩΝ, οι οποίοι προσπαθούσαν να ρίξουν τους αθλητές από τις μηχανές τους, αδιαφορώντας για την σωματική τους ακεραιότητα .

Το σωματείο μας καταγγέλλει τις ενέργειες αυτές που μόνο στόχο είχαν την δυσφήμιση του αθλητικού αυτού γεγονότος, καθώς κανένας απολύτως κίνδυνος προκλήθηκε από τους αθλητές μας, οι οποίοι συμμορφώθηκαν απόλυτα στις οδηγίες και τις υποδείξεις για την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της περιοχής ήτοι αμμόλοφοι, χώροι ωοτοκίας θαλασσίων χελώνων και επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματος μας για την προάσπιση του Σωματείου μας από τις προαναφερθείσες δυσφημιστικές ενέργειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των καταστάσεων αυτών που δημιούργησε αναίτια η ΜΚΟ ΑΡΧΕΛΩΝ, ο σύλλογός μας αποφάσισε να μην διοργανώσει για το 2019 τον αθλητικό αγώνα στην περιοχή της Κυπαρισσίας, ενώ είχαμε έρθει ήδη σε επικοινωνία με τον αρμόδιο Εμπορικό Σύλλογο .

Κατόπιν όλων των ανωτέρω ο Σύλλογός μας θα προβεί σε διοργάνωση για το 2019 σε περιοχή όπου η συνεργασία με τις ΜΚΟ θα είναι καλοπροαίρετη και δεν θα ακυρώνει τις υπόλοιπες ανθρώπινες δράσεις για την ανάπτυξη της περιοχής.

ΑΛΑΜΜ Α.Σ

Σταμάτης Μελέτιος

μοιραστειτε το:

Comments are closed.