Οιχαλία: Προτάσεις συνεργασίας με τη Νότιο Γαλλία

0

Την Αντιπρόεδρο της Περιφέρειας Οξιτανί της Νότιας Γαλλίας, Ντομινίκ Σαλομόν (Dominique Salomon – Vice President di la Region Occitanie), υπεύθυνη Πολιτισμού Αξιοθεάτων Περιοχής και Τοπικών Διαλεκτών,  υποδέχθηκε π Δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, μαζί με τους Αντιδημάρχους, σήμερα Δευτέρα (27/08/2018) στο γραφείο του.

Ο Δήμαρχος, ο οποίος την προσκάλεσε με την ευκαιρία της επισκέψεώς της στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Οιχαλίας, αφού την καλωσόρισε, εξέφρασε τις προθέσεις – προτάσεις του για ένα ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας Οξιτανί, με απώτερο στόχο την ανάδειξη των αξιοθέατων της κάθε περιοχής.

Η κα Ντομινίκ Σαλομόν αποδέχτηκε τις προτάσεις του κ. Σταθόπουλου και υποσχέθηκε, με την επιστροφή της στη Γαλλία, πως θα εισηγηθεί σε όλους τους τομείς που άπτονται των αρμοδιοτήτων της την αποδοχή τους, τις οποίες θεωρεί αξιόλογες στον σύνολό τους.

oixalia salomon_1

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος μαζί με τους Αντιδημάρχους ξενάγησαν την κα Σαλομόν στους υπό ανακαίνιση χώρους του δευτέρου ορόφου του Δημαρχείου καθώς και στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, «Μαρία Κάλλας» και έδωσαν αμοιβαίες διαβεβαιώσεις πως η σημερινή τους συνάντηση αποτελεί την έναρξη για εκατέρωθεν ανταλλαγή πολιτιστικών ιδεών και δραστηριοτήτων.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα με τον Δήμαρχο και την Αντιπρόεδρο να δηλώνουν ευχτυχείς για αυτήν την συνάντηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Σαλομόν υπήρξε επίσημη προσκεκλημένη στην εκδήλωση του Δήμου Οιχαλίας, «2ο Ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού», αφιερωμένη στη μνήμη της Μαρία Κάλλας, την οποία εκδήλωση βρήκε άκρως εκπληκτική και συνεχάρη τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για αυτήν την πρωτοβουλία που έγινε θεσμός.

Τέλος, ο Δήμαρχος προσέφερε στην Αντιπρόεδρο ένα συμβολικό καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής και την ευχαρίστησε για την επίσκεψή της.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.