“Οδοστρωσία Φιλιατρών, προϋπολογισμού 400 χιλ. €”

0

Λαλίστατοι και πολυφωτογραφημένοι για ψύλλου πήδημα, άκρα του τάφου σιωπή όμως, όταν πρόκειται να μιλήσουν για έργα που σήμερα εκτελούνται και φέρουν την υπογραφή των προκατόχων τους.

Παρά τις αντιδράσεις του κ. Νίκα, όταν βρισκόμασταν στη φάση σχεδιασμού, δημοπράτησης και συμβασιοποίησης, προχωρούν όσα έργα είχαν ωριμάσει μελετητικά και υπηρεσιακά και τα οποία έχουν μπει στο κρεβάτι του Προκρούστη, επειδή είναι έργα που φέρουν τη σφραγίδα Τατούλη και γι’ αυτά έχουν εργαστεί οι προκάτοχοί τους, αυτοδιοικητικοί.

Δυστυχώς για την Πελοπόννησο και τη Μεσσηνία μας, η Περιφερειακή Αρχή Νίκα, έχοντας στενό οραματικό πεδίο, δεν έχει ενημερώσει για κάποιο σημαντικό έργο που προτίθεται να υλοποιήσει, πλην όσων είχε προβλέψει η απερχόμενη Περιφερειακή Διοίκηση, εκτός κάποιων μικρών οδικών παρεμβάσεων.
Ατυχώς βλέπουμε να αναλώνεται μόνο στην προσπάθεια υπερπροβολής, πάνω όμως στον καμβά της δουλειάς των προκατόχων της.

Όποιο έργο καίτοι είχε προχωρήσει μελετητικά αλλά δεν είχε προλάβει να δημοπρατηθεί και να συμβασιοποιηθεί, επιχειρεί δολίως να το αποκλείσει, για να το επαναφέρει ως δικό της έργο αργότερα.
Ευτυχώς για τους κατοίκους των Φιλιατρών, το έργο οδοστρωσίας εξελίσσεται θετικά.

Προχωρά λοιπόν η οδοστρωσία στο εσωτερικό δίκτυο της πόλεως, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες για τους κατοίκους και να αλλάξει η εικόνα του σημαντικού αυτού τόπου που κυριαρχεί στο αγροτικό πεδίο του Νομού Μεσσηνίας .

Ένα έργο από τα πολλά, για το οποίο μάλιστα η Περιφερειακή Αρχή Τατούλη κατηγορήθηκε από τη σημερινή Περιφερειακή Διοίκηση Νίκα για “ρουσφέτια” σε Δήμους. Μητροπόλεις, συλλόγους κλπ.

Νοιώθουμε υπερήφανοι που στηρίξαμε συνειδητά την ακμάζουσα Περιφέρεια της Μεσσηνίας, κόντρα σε μιζέριες και συμπεριφορές που προσβάλουν τους θεσμούς και την κοινωνία.

Η Τριφυλία με έργα υποδομώντα τελευταία χρόνα πάνω από 8 εκατ. ευρώ, στηρίχθηκε από την Περιφερειακή Αρχή Τατούλη και βελτίωσε σημαντικά της ζητούμενα ανάπτυξης.

Ελπίζω οι νέες Δημοτικές Αρχές να στηριχθούν δυναμικά από τον Περιφερειακό θεσμό, διότι η αυτοδιοίκηση λόγω της εγγύτητας, είναι αυτή που πρώτη μαθαίνει τα προβλήματα των πολιτών, σχεδιάζει τις δομές ανάπτυξης και χωρίς κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις, που πρωτοφανώς βιώνουμε, πρέπει να στέκεται δίπλα στους πολίτες και στις αγωνίες τους.

Με γνώμονα τα ανωτέρω, θα συνεχίζουμε ως Περιφερειακός συνδυασμός που εκπροσωπούμε τη μείζονα μειοψηφία, να είμαστε δίπλα στις Δημοτικές Αρχές και να στηρίξουμε τα αιτήματά τους, στο νέο, αρνητικό πεδίο συνεννόησης που διαμορφώθηκε στον τόπο μας.

Καλαμάτα 6 Νοεμβρίου 2019

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου
Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας
Υπεύθυνη Μεσσηνίας “Νέας Πελοποννήσου”

μοιραστειτε το:

Comments are closed.