Ξεκινά το οδικό έργο για παράκαμψη του Νεοχωρίου

0

Ξεκινά η υλοποίηση του έργου «Παράκαμψη Νεοχωρίου και βελτίωση του δρόμου από Νεοχώριο έως διασταύρωση με 8η Επαρχιακή Οδό», το οποίο έχει ενταχθεί, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με προϋπολογισμό 1,6 εκατ. €.

Το Υπουργείο Υποδομών εκχώρησε στον Δήμο Μεσσήνης τη δυνατότητα υλοποίησης του έργου με την υπ’ αριθμόν απόφασή του 4095/14-10-20. Δεδομένου ότι το έργο περιλαμβάνει και αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, καθώς προβλέπεται νέα χάραξη για την παράκαμψη του οικισμού Νεοχωρίου και βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της υπόλοιπης υπάρχουσας οδού από Νεοχώριο έως την 8η Επαρχιακή οδό, ο Δήμος Μεσσήνης εκκίνησε τη διαδικασία με σχετική ανακοίνωσή του. Σημειώνεται ότι η παλαιότητα και τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του υφιστάμενου δρόμου, αποτελούν σημαντικό εμπόδιο πρόσβασης των κατοίκων, επικινδυνότητα στη διέλευσή του, και προβλήματα στους κατοίκους του οικισμού Νεοχωρίου καθώς ο δρόμος διέρχεται από το κέντρο του.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος σε δήλωσή του αναφέρει: «Η έναρξη της διαδικασίας αυτής, αποτελεί το πρώτο και καθοριστικό στάδιο για την υλοποίηση αυτού του έργου, το οποίο αποτελεί διαχρονικό αίτημα των φορέων και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Ευελπιστούμε ότι θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και θα συνδέσει την ενδοχώρα του Δήμου μας. Θα ενώσει μεγάλους οικισμούς, συντομεύοντας τη μεταξύ τους απόσταση, εξυπηρετώντας μια αρκετά μεγάλη περιοχή με αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφία, δημιουργώντας μία ασφαλή υπερτοπική συγκοινωνία για τη μετακίνηση πολιτών και τελικά την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.