Ξεκινά η πιλοτική λειτουργία του δικτύου 5G στην Καλαμάτα

0

Με την ευκαιρία της έναρξης της πιλοτικής λειτουργίας του δικτύου ασύρματων τηλεπικοινωνιών 5G στην Καλαμάτα, από τη Wind, ο Δήμος Καλαμάτας και η εν λόγω εταιρεία τηλεπικοινωνιών διοργανώνουν συνέντευξη Τύπου, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019 στις 12:30 μετά το μεσημέρι στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη (Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, 5ος όροφος).

Μετά το πρώτο δίκτυο νέας γενιάς οπτικών ινών στην Ελλάδα, το πιλοτικό δίκτυο 5G αναμένεται να αποτελέσει άλλη μια πρωτιά για την Καλαμάτα. Η εγκατάσταση και λειτουργία του είναι επακόλουθα του συμφωνητικού συνεργασίας, που υπέγραψαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής της Wind Αντώνης Τζωρτζακάκης, την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019, σε συνέχεια σχετικής πρωτοβουλίας της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Ο κ. Τζωρτζακάκης είχε, μεταξύ άλλων, αναφέρει τότε ότι «η Wind συνεχίζει το έργο του ψηφιακού εκσυγχρονισμού, πέραν των οπτικών ινών, και με τα ασύρματα δίκτυα 5G, που θα υλοποιήσουμε εδώ στην Καλαμάτα, με αποτέλεσμα να αλλάξει όλο το ψηφιακό τοπίο της ελληνικής επικράτειας.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το πιλοτικό 5G θα γίνει στην Καλαμάτα, με το Δήμο της οποίας έχουμε μία έξοχη συνεργασία στα δίκτυα οπτικών ινών ήδη. Μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι η Καλαμάτα εξελίσσεται σε ένα ψηφιακό υπόδειγμα για τη χώρα, γεγονός που θα δώσει απεριόριστες δυνατότητες τόσο στην οικονομία, όσο και στην παραγωγική της δυνατότητα, τόσο στον τουρισμό όσο και στον πρωτογενή τομέα».

Η έναρξη λειτουργίας στην Καλαμάτα πιλοτικού δικτύου ασύρματων τηλεπικοινωνιών 5G θα συνοδευθεί από δημοσιότητα πανελλήνιας εμβέλειας.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.