Νωρίτερα οι συντάξεις για να αποφευχθεί ο συνωστισμός

0

Κάποιες από τις συντάξεις θα καταβληθούν νωρίτερα από τον συνήθη χρόνο, αμέσως μετά το Πάσχα, και συγκεκριμένα από την Τετάρτη του Πάσχα, 22 Απριλίου 2020. Επιδίωξη της κυβέρνησης, όπως είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, «να τις απλώσουμε σε περισσότερο χρόνο, έτσι ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες».

Αυτό προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, και όπως είπε, σε συνεννόηση με το διοικητή του e-ΕΦΚΑ Χρήστο Χάλαρη,

  • Τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα υπάρξει εισήγηση στο διοικητικό συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ, για καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΟΤΕ και των τραπεζών,
    στις 22 Απριλίου, για τους συνταξιούχους των οποίων το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7 και 9 και
    στις 24 Απριλίου για την ίδια κατηγορία συνταξιούχων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες και ΟΤΕ) των οποίων το ΑΜΚΑ, λήγει σε 0, 2,4, 6 και 8.
  • Οι συντάξεις του τ. ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ θα καταβληθούν στις 27 Απριλίου.
  • Οι συντάξεις του ΝΑΤ, Δημοσίου, ΔΕΗ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ θα καταβληθούν (τον συνήθη χρόνο) στις 29 Απριλίου.

«Αυτό το οποίο θα επιδιώξουμε στην πληρωμή των συντάξεων αυτού του μήνα είναι όχι μόνο να φέρουμε πιο μπροστά τις συντάξεις, αλλά, ταυτόχρονα, να τις απλώσουμε σε περισσότερο χρόνο, έτσι ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες, λόγω του κορονοϊού» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βρούτσης.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.