Νυχτερινή φύλαξη και περιπολίες σε 4 σχολεία της Καλαμάτας

0

Την παραμονή των σχολικών φυλάκων του Δήμου Καλαμάτας και σε βραδινή βάρδια (10:00 μ.μ. έως 06:00 π.μ.) στα σχολικά συγκροτήματα του πρώην Πολυκλαδικού, του ΕΠΑΛ στην οδό Κρήτης και του 4ου Γυμνασίου – 6ου Λυκείου, αποφάσισε -μεταξύ άλλων- ο Δήμος στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο χθες, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020.

Επίσης, κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Ν. Πεφάνη, εκπροσώπων της Αστυνομικής Διεύθυνσης, της Δημοτικής Αστυνομίας και υπηρεσιακών παραγόντων, αποφασίστηκε να πραγματοποιούνται βραδινές περιπολίες από τη Δημοτική Αστυνομία (00:00 έως 06:00) και ολιγόλεπτη παραμονή έξω από τα σχολικά συγκροτήματα, καθώς και απόσυρση των κάδων απορριμμάτων από τα προαναφερόμενα σχολικά συγκροτήματα και μεταφορά τους σε παράπλευρα σημεία.

Η εφαρμογή των αποφασισθέντων μέτρων θα ισχύσει έως και τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020. Τα μέτρα μπορεί να τροποποιηθούν ή και να παραταθούν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας «σε σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη έχουν υπάρξει εκτεταμένες φθορές σε κτήρια και εξοπλισμό. Πλήρης εικόνα για το μέγεθος των ζημιών θα δοθεί όταν τα συνεργεία του Δήμου εισέλθουν στους χώρους για επίσημη καταγραφή. Ήδη πάντως από τον Δήμαρχο έχει δοθεί οδηγία στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για εξεύρεση πόρων προκειμένου άμεσα να υπάρξει αποκατάσταση των ζημιών και τα σχολεία να μπορέσουν να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα»..

μοιραστειτε το:

Comments are closed.