Νυχτερινή ανάβαση στο “Χαλασμένο Βουνό”

0

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας το διήμερο 22-23 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιήσει για πρώτη φορά νυχτερινή ανάβαση στο “Χαλασμένο Βουνό” του Ταϋγέτου, από το δάσος της Βασιλικής.

“Με οδηγό το φεγγάρι του Σεπτεμβρίου και βοηθό τον φακό κεφαλής, οι εικόνες που θα αντικρύσουμε θα είναι μαγικές, καθώς το ορεινό τοπίο συνδυάζεται αρμονικά με το ολόγιομο φεγγάρι που καθρεφτίζεται μέσα στα νερά του Μεσσηνιακού Κόλπου”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ορειβατικού, στην οποία προστίθεται:.

“Το Χαλασμένο Βουνό είναι μια απότομη κορφή του Ταϋγέτου, που υψώνεται στα 2.204 μέτρα, φημισμένη για την ομορφιά και την αγριότητά της και οφείλει το όνομά της στους κεραυνούς που έχει δεχτεί”.

Βαθμός Δυσκολίας: 2 + (ακατάλληλη για αρχάριους, απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και τεχνικές ικανότητες).

Ώρες Πορείας: 8 +/-

Σημειώσεις συμμετοχής

  • Για δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν έγκρισης των Αρχηγών της ανάβασης, επικοινωνήστε με τα γραφεία του Ορειβατικού Καλαμάτας (Ανατολικό Κέντρο), από Δευτέρα-Παρασκευή και κατά τις ώρες 21:00-22:30μ.μ., στο τηλέφωνο 27210-97733.
  • Ώρα αναχώρησης από το Σύλλογο στις 3:00μ.μ. το Σάββατο 22/9/2018 και επιστροφή την Κυριακή το απόγευμα/βράδυ.
  • Δηλώσεις συμμετοχών: έως 21/9/2018.
  • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
  • Ενδέχεται, αν συμπληρωθεί ο αριθμός των θέσεων, οι συμμετοχές να κλείσουν πολύ νωρίτερα από την ανακοινωμένη καταληκτική ημερομηνία (21/9/2018).
  • Γίνονται δεκτές συμμετοχές την τελευταία στιγμή εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.
  • Παράκληση για έγκαιρη ενημέρωση σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχή την συμμετοχή σας.

Αρχηγοί Ορειβατικής Ομάδας: Μανώλης Αλοίμονος (694457797) & Κώστας Κακλίδης (6976830694).

Εξοπλισμός: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν τον παρακάτω εξοπλισμό καθώς και γνώση χρήσης του:

Καλό ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα (πεζοπορικό/ορειβατικό), Μακρύ παντελόνι (προαιρετικό) και άνετο για την πεζοπορία, Υπνόσακο, Σκηνή, Σακίδιο, Μπατόν (προαιρετικά), Φακός κεφαλής (με εφεδρικές μπαταρίες), Νερό, Γυαλιά ηλίου, Αντιηλιακό, Καπέλο για τον ήλιο, fleece, Αντιανεμικό μπουφάν, Σκούφο, Γάντια

* Μέρος του εξοπλισμού (π.χ. σκηνές) μπορεί να δανείσει ο Σύλλογος.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.