“Να στελεχωθούν με προσωπικό τα ΕΛΤΑ της Κορώνης”

0
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Στην υπολειτουργία του Ταχυδρομικού Καταστήματος στην Κορώνη αναφέρεται ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας σε ανοιχτή επιστολή του προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Κυριάκο Πιερρακάκη, μετά από διαμαρτυρίες πολιτών για καθυστέρηση στην εξυπηρέτησή τους, κρίνοντας «άμεση και επιτακτική την ανάγκη αντικατάστασης των συνταξιοδοτηθέντων υπαλλήλων για την πλήρη στελέχωσή του».

Ειδικότερα, η επιστολή προς τον κύριο Υπουργό έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να σας αναφέρω πως το Ταχυδρομικό Κατάστημα της Κορώνης, μετά την συνταξιοδότηση δύο υπαλλήλων του από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, υπολειτουργεί. Το πρόβλημα έχει οξυνθεί με την συνταξιοδότηση του προϊσταμένου, γεγονός που πλέον καθιστά τις συναλλαγές στο εν λόγω κατάστημα αδύνατες, προκαλώντας τρομερή αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής που αυτό εξυπηρετεί.

Το Ταχυδρομικό Κατάστημα της Κορώνης λειτουργεί επί πολλά έτη, με συνεχή ροή πελατών και δεν επιβαρύνονται οι κάτοικοι με έξοδα και χρόνο μετακίνησης προς άλλα ταχυδρομεία. Εξυπηρετεί περί των τριάντα (30) Κοινοτήτων στο σύνολο του Δήμου Πύλου – Νέστορος αλλά και του Δήμου Μεσσήνης, οι οποίες έχουν σταθερό πληθυσμό περίπου 10.000 μόνιμων κατοίκων τους χειμερινούς μήνες. Κατά την τουριστική περίοδο, από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο, ο πληθυσμός αυτός τουλάχιστον τριπλασιάζεται.

Σύμφωνα με τον Ν. 4053/2012 «Περί Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Άλλες Διατάξεις», τα ΕΛΤΑ είναι ο φορέας παροχής καθολικής υπηρεσίας και αναλαμβάνουν την υποχρέωση παροχής καθολικής υπηρεσίας έως την 31η  Δεκεμβρίου του 2028. Το Ταχυδρομικό Κατάστημα της Κορώνης, λόγω της απομακρυσμένης γεωγραφικής του θέσης, είναι η μοναδική λύση εξυπηρέτησης ενός ευρέως φάσματος παροχής υπηρεσιών για τους κατοίκους της υπαίθρου.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω ιδιαίτερα γεωγραφικά και δημογραφικά κριτήρια, θεωρούμε άμεση και επιτακτική την ανάγκη αντικατάστασης των συνταξιοδοτηθέντων υπαλλήλων για την πλήρη στελέχωση του Ταχυδρομικού Καταστήματος της Κορώνης, προκειμένου για την εύρυθμη λειτουργία του, την διατήρηση του απαιτούμενου επιπέδου παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών και την εκπλήρωση των σκοπών του.

Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την ικανοποίηση των ταχυδρομικών αναγκών της περιοχής.

Με εκτίμηση
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Θ. ΚΑΡΒΕΛΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ»

μοιραστειτε το:

Comments are closed.