“Να παρθούν επείγοντα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού”

0
ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Καθημερινά βομβαρδιζόσαστε «Μένουμε σπίτι». Πρώτα η υγεία.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Είναι ανάγκη να πάρουμε τα αναγκαία μέτρα  περιορισμού της εξάπλωσης του ιού, όπως συστήνουν οι ειδικοί επιστήμονες.

Όμως δεν μπορεί να ισχύουν 2 μέτρα και 2 σταθμά, με πολλούς κινδύνους για την υγεία μας.

Στους χώρους εργασίας, εκτιθέμεθα «συνωστισμένοι», στην επιδημία.
Όλα όμως τα αναγάγουν σε ατομική ευθύνη.
Τι ατομική ευθύνη έχει ο εργαζόμενος πού αν έχει συμπτώματα, δεν μπορεί να εξεταστεί στο Νοσοκομείο και απλά του συστήνεται να καθίσει σπίτι του για 14 ημέρες;

Τι ατομική ευθύνη έχει ο εργαζόμενος πού συνωστίζεται στα γραφεία και στα συνεργεία, χωρίς ατομικά μέτρα προστασίας που είναι σε έλλειψη, (μάσκες αντισηπτικά), που για να τα βρούμε γυρίζουμε από φαρμακείο σε φαρμακείο, πού άμα είμαστε τυχεροί θα βρούμε τετράκιλα αντισηπτικά και μπουκαλάκια των 200 ml όπου μόνοι μας τα γεμίζουμε;

Καλούμε τις Διοικήσεις των ΔΕΥΑ, να βάλουν άμεσα σε εφαρμογή την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με αρ πρωτ ΔΙΔΑΔ/Φ.69/109 οικ 8000, με θέμα: «Επιπρόσθετα επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του Κορωνοϊού».

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:

 • Με ευθύνη των Διοικήσεων να προμηθευτούν προϊόντα απολύμανσης με πιστοποίηση.
 • Τακτή απολύμανση όλων των χώρων εργασίας.
 • Αποκλειστικά και μόνο για όσο χρονικό διάστημα βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για λόγους υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, οι διοικήσεις των ΔΕΥΑ, με ευθύνη των Διευθύνσεων, να εφαρμόσουν την παραπάνω εγκύκλιο η οποία επι λέξει αναφέρει:
  «Να προσδιορίζεται το απαιτούμενο προσωπικό ανά οργανική μονάδα, (σε επίπεδο τμήματος η υπηρεσίας), που θα παρίστανται καθημερινά στην υπηρεσία για παροχή εργασίας εκ περιτροπής. Ο σχεδιασμός αυτός δύναται να πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία η δεκαπενθήμερη βάση. Επίσης για ειδικούς λόγους για να αποφεύγεται συγχντισμός, συγχρωτισμός και συνωστισμός, αλλά και για προστασία αυτών στο πλαίσιο του κινδύνου πού αναδύεται λόγω των μετακινήσεων του προσωπικού, το αρμόδιο όργανο δύναται να καθορίσει τα καθήκοντα πού καλούνται να ασκήσουν οι υπάλληλοι».
 • Φυσικά με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστική κάλυψη για όλους τους εργαζόμενους.
 • Λειτουργία των συνεργείων για τους ίδιους λόγους υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, εκ περιτροπής με προσωπικό ασφαλείας, με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστική κάλυψη για όλους τους εργαζόμενους.
  Φυσικά όλο το ενεργό προσωπικό να βρίσκεται σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη του ζητηθεί.
 • Δεν γίνεται την ίδια στιγμή που οι ειδικοί λένε 1 άτομο ανά 15 τετραγωνικά στα SUPER MARKET για λίγο χρονικό διάστημα, οι διοικήσεις να αδιαφορούν για τον συνωστισμό σε γραφεία 15 τετραγωνικών να συνωστίζονται 5 και 10 άτομα για ένα οκτάωρο.
  Τεράστια ευθύνη έχουν οι Δήμαρχοι, που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.
 • ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΜΕΣΑ
 • Να ακούσει τις φωνές του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για ενίσχυση του
 • δημόσιου συστήματος υγείας με επίταξη των ιδιωτικών υποδομών και μέσων και με πρόσληψη του απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με ενίσχυση και της πρωτοβάθμιας υγείας.

Μένουμε σπίτι έχουμε φωνή

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

μοιραστειτε το:

Comments are closed.