Να παραταθεί η προθεσμία αναβάθμισης ταμειακών μηχανών

0
ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Να παραταθούν οι προθεσμίες για την απόσυρση και αναβάθμιση των φορολογικών ταμειακών μηχανών και μηχανισμών έως τις 31/12/2020 και για την εφαρμογή της νέας διαδικασίας του Μy DΑΤΑ, να υπάρξει παράταση των προθεσμιών κατά ένα έτος, «ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στις επιχειρήσεις αφενός μεν να επανέλθουν στην κανονικότητα, αφετέρου δε να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο της βιωσιμότητάς τους για να προβούν στη συνέχεια στις όποιες μεταρρυθμίσεις» ζητάει με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα το Περιφερειακό Επιμελητήριο Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ
Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. Α,1100 (ΦΕΚ B’ 1751/07.05.2020) απόφασή σας όπου τροποποιήθηκε η προηγούμενη απόφαση Α. 1011/ 16.1.2020(85Β’) σχετικά με την «Απόσυρση από τη χρήση μοντέλων Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ), η προθεσμία για την παύση αυτών αλλά και για την αναβάθμιση τους λήγει στις 31/7/20

Η επιχειρηματική κοινότητα αλλά και ολόκληρη η κοινωνία βιώνει τους τελευταίους μήνες πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω της πανδημίας COVlD-19, με αποτέλεσμα την απορρύθμιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Χώρας.

Η πανδημία αυτή ήρθε σε μία δύσκολη περίοδο για τη Χώρα μας, τη στιγμή μάλιστα που προσπαθούσε να βγει από μία δεκάχρονη περίοδο δεινής οικονομικής ύφεσης, με εμφανή τα αρνητικά σημάδια στην επιχειρηματικότητα.

Μετά από ένα δίμηνο καθολικό lockdown και τις επιχειρήσεις να προσπαθούν να βρουν τον βηματισμό τους, αλλά και με ορατό τον κίνδυνο για πολλές από αυτές του οριστικού κλεισίματος, είναι αδύνατον να απαιτούμε από τις επιχειρήσεις να προβούν σε μία σειρά από ενέργειες ώστε να εναρμονιστούν στις νέες απαιτήσεις του Υπουργείου σας, με ένα κόστος αρκετά υψηλό, τη στιγμή μάλιστα που πολλές από αυτές καταγράφουν μηδενικούς τζίρους, αλλά και πολλές επιχειρήσεις να παραμένουν ακόμα κλειστές.

Το γεγονός μάλιστα ότι από την απόφασή σας αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού

κ. Υπουργέ,
Παρακαλούμε όπως παρατείνετε τις προθεσμίες για την απόσυρση και αναβάθμιση των φορολογικών ταμειακών μηχανών και μηχανισμών έως την 31/ 12/2020 και για την εφαρμογή της νέας διαδικασίας του Μy DΑΤΑ, να υπάρξει παράταση των προθεσμιών κατά ένα (1) έτος, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στις επιχειρήσεις αφενός μεν να επανέλθουν στην κανονικότητα, αφετέρου δε να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο της βιωσιμότητάς τους για να προβούν στη συνέχεια στις όποιες μεταρρυθμίσεις. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (ΠΕΣΠ)
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Παναρίτης»

μοιραστειτε το:

Comments are closed.