“Να κατοχυρωθεί συνταγματικά η Κυριακάτικη αργία”

0
ΖΗΤΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Να κατοχυρωθεί συνταγματικά η Κυριακάτικη αργία για τα εμπορικά καταστήματα πλην τριών Κυριακών των εορτών, ζητεί με ψήφισμά της η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), το οποίο εγκρίθηκε κατά την ετήσια τακτική Γενική της Συνέλευση που πραγματοποίησε στις 13 και 14 Ιουλίου, στην Πάτρα. Ένα ακόμα από τα 5 συνολικά εγκριθέντα ψηφίσματα αφορά αίτημα παρεμβάσεων για την χάραξη της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου –Τσακώνας.

Τις εργασίες της Συνέλευσης χαιρέτισαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Προσόδων και Τοπικής Οικονομίας Πατρέων, Παναγιώτης Μελάς, ο Ταμίας της Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α. Ταξιάρχης Κάππας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας Γιώτα Παναγοπούλου, καθώς και Πρόεδροι και Αντιπρόσωποι της Ο.Ε.ΕΣ.Π. από την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά.

Κατά τη συνέλευση συζητήθηκαν ο Διοικητικός και ο Οικονομικός Απολογισμός του έτους 2018 που υπερψηφίστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία.

Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.ΕΣ.Π. Γεώργιος Βαγενάς αναφέρθηκε στις θέσεις – προτάσεις της Ομοσπονδίας για τις ρυθμίσεις των 120 δόσεων, το ασφαλιστικό, τον ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, οι οποίες και θα κατατεθούν σε συναντήσεις της Ομοσπονδίας με τον Πρωθυπουργό και τους νεοεκλεγέντες υπουργούς και εισηγήθηκε την έκδοση πέντε ψηφισμάτων, τα οποία και αποδέχτηκε η Συνέλευση, ως ακολούθως:

  1. Συνταγματική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας – Καμία Κυριακή ανοικτά, πλην των τριών Κυριακών των εορτών.
  2. Άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων του Δήμου Αιγιαλείας έως ότου βρεθεί η μόνιμη λύση της απόθεσής τους.
  3. Υπέρ της παραμονής της Νομικής Σχολής στην Πάτρα – Συνεργασία με άλλους φορείς για κοινούς αγώνες.
  4. Προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
  5. Παρεμβάσεις για την χάραξη της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου – Τσακώνας – Προτάσεις Εμπορικού & Επαγγελματοβιοτεχνικού Συλλόγου Δήμου Δύμης.

Επίσης, αποδόθηκε πλακέτα τιμής ένεκεν στην επί 25 έτη γραμματέα της Ομοσπονδίας κα Δόξα Αηδονίδου, ως ελάχιστη αναγνώριση για την αγαστή συνεργασία και την πολύτιμη προσφορά της.

Τέλος, υπογράφηκε σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Εμπορικού & Επαγγελματικού Συλλόγου Αγ. Θεοδώρων και του Εμπορικού & Προμηθευτικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου, «ευελπιστώντας σε παρόμοιες συνεργασίες και άλλων περιφερειακών συλλόγων, στους οποίους η Ομοσπονδία μας θα σταθεί αρωγός με στόχο ανάπτυξη των μελών τους και των τοπικών κοινωνιών», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.