Να ληφθούν μέτρα για τον κορωνοϊό στα σούπερ μάρκετ

0
ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 56 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Ερώτηση “για την εξάπλωση του κορωνοϊού στα σούπερ μάρκετ” κατέθεσαν στη Βουλή προς τα αρμόδια Υπουργεία οι Τομεάρχες Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ, Αλέξης Χαρίτσης, Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και Εργασίας και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καθώς και 53 ακόμη Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην ερώτηση επισημαίνονται οι αναφορές του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, για ελλιπή μέτρα προστασίας εργαζομένων και πολιτών στους χώρους διανομής τροφίμων. Σύμφωνα με το σύλλογο, έχει παρατηρηθεί απόκρυψη κρουσμάτων ενώ ασαφείς παραμένουν οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται στα καταστήματα και στις αποθήκες των σούπερ μάρκετ.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Βρετανίας στα σούπερ μάρκετ παρατηρείται η μεγαλύτερη συγκέντρωση και διασπορά του κορωνοϊού, ενώ ειδικές αναφορές έχουν γίνει και από την επιτροπή λοιμοξιολόγων στη χώρα μας.

Με δεδομένο ότι τα σούπερ μάρκετ αποτελούν χώρο εργασίας χιλιάδων εργαζομένων και ότι τα επισκέπτονται η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί αν τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα για την πανδημία, αν εφαρμόζονται ειδικά πρωτόκολλα και ποια είναι αυτά, αν διενεργούνται rapid test και με τη συχνότητα στους εργαζόμενους, καθώς και σε ποιες κινήσεις πρόκειται να προβεί η Ελληνική Κυβέρνηση για να ενισχύσει τη διανομή κατ’ οίκον από τα σούπερ μάρκετ προκειμένου να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των καταστημάτων.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.