“Να καθαριστούν οι δρόμοι από την προβληματική βλάστηση”

0

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας με επείγον έγγραφό της προς τους δήμους του νομού, τους καλεί να ενημερώσουν τους ιδιοκτήτες εκτάσεων παρόδιων του εθνικού επαρχιακού δικτύου να κόψουν την βλάστηση που εξέχει και αποτελεί πρόβλημα στην ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Στο εν λόγω έγγραφο, ειδικότερα, η πιο πάνω Διεύθυνση σημειώνει ότι οι δήμοι θα πρέπει να συνδράμουν “στην ενημέρωση των ιδιοκτητών ή εκμεταλλευτών των παρόδιων ακινήτων του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Μεσσηνίας, προκειμένου να προβούν σε εργασίες κοπής κλαδιών δέντρων ή θάμνων που εξέχουν των ιδιοκτησιών τους και εμποδίζουν την ασφαλή κυκλοφορία στο ως άνω οδικό δίκτυο (μείωση ορατότητας λόγω προεξοχής βλάστησης κλαδιών εντός καταστρώματος οδού, απόκρυψη πινακίδων ΚΟΚ, κλπ), καθώς σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 290 του Ποινικού Κώδικα θεωρούνται υπεύθυνοι τελέσεως αδικήματος εξ αμελείας σε περίπτωση προκλήσεως ατυχήματος.

Στην περίπτωση που οι ως άνω ιδιοκτήτες δεν προβούν στις ζητούμενες ενέργειες, η Π.Ε. Μεσσηνίας θα προβεί στην κοπή της βλάστησης – δέντρων, σύμφωνα με το άρθρο 1008 του Αστικού Κώδικα, και θα καταλογίσει εις βάρος τους το κόστος των σχετικών εργασιών”.

Τέλος, στο ίδιο έγγραφο, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Μεσσηνίας, καλεί τους δήμους να ενημερώνουν “αμέσως τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. για κάθε περίπτωση επαφής ή επικίνδυνης γειτνίασης κλαδιών δέντρων με τα δίκτυα της ΔΕΗ Α.Ε. στο τηλέφωνο 11500”.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.