Να ιδρυθεί Σχολή Ειδικής Αγωγής

0

Την ίδρυση και λειτουργία Δημόσιας Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης Ειδικής Αγωγής στη Μεσσηνία, ζητά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλαμάτας, με έγγραφό του προς τον Υπουργό Παιδείας. Ακόμα ζητεί «να επιτραπεί η παράταση φοίτησης των παιδιών στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλαμάτας, μέχρι την ίδρυση και λειτουργία της Σχολής αυτής».

Στη Μεσσηνία λειτουργούν ένα Ειδικό Νηπιαγωγείο (στην Καλαμάτα), δύο Ειδικά Δημοτικά Σχολεία (στην Καλαμάτα και στα Φιλιατρά) και δύο Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (στην Καλαμάτα και στα Φιλιατρά).

Από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλαμάτας, στο οποίο η φοίτηση είναι εξαετής, φέτος θα αποφοιτήσουν 20 παιδιά. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Εργαστηρίου, στο έγγραφό του προς τον Υπουργό Παιδείας, τονίζει πως «εάν αυτά τα παιδιά, μετά την αποφοίτησή τους αναγκαστούν να μείνουν στο σπίτι, σταδιακά θα απολέσουν ό,τι κατέκτησαν στη διάρκεια των σπουδών τους. Αυτό θα ήταν ολέθριο για τα ίδια τα παιδιά αλλά και τις οικογένειές τους».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.