“Να επισπευστεί η καταβολή αποζημιώσεων στους συκοπαραγωγούς”

0
ΕΠΙΣΤΟΛΗ Γ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

“Να επισπευστούν οι όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε να δοθούν άμεσα -μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου- οι αποζημιώσεις στους συκοπαραγωγούς”, ζητεί με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ, ζητεί με έγγραφό του προς τον ΕΛΓΑ ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δ.Σ. Μεσσήνης και υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Επίσης ζητεί να προβεί άμεσα στις σχετικές ενέργειες για την ελαιοκαλλιέργεια και την πατατοκαλλιέργεια της φετινής περιόδου, που έχουν ζημιωθεί.

Η σχετική επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Ο Δήμος Μεσσήνης, τον οποίο επισκεφτήκατε πρόσφατα, έχει στην πλειοψηφία του αγροτικό πληθυσμό. Το 60% της παραγόμενης ποσότητας του σύκου στη Νότια Πελοπόννησο αφορά σε καλλιέργειες του δήμου Μεσσήνης, οι οποίες ζημιώθηκαν από τις βροχοπτώσεις του Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2018. Οι εξατομικεύσεις των ζημιών έχουν ολοκληρωθεί προ πολλού. Εντούτοις οι αποζημιώσεις δεν έχουν καταβληθεί παρότι έχουν παρέλθει αρκετοί μήνες.

Ζητούμε να επισπευστούν οι όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε να δοθούν άμεσα – μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου- οι αποζημιώσεις στους συκοπαραγωγούς καθώς αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας.

Τονίζεται ότι και η ελαιοκαλλιέργεια και η πατατοκαλλιέργεια της φετινής περιόδου, έχουν ζημιωθεί από άλλα αίτια, φέρνοντας σε πλήρες αδιέξοδο τους αγρότες του Δήμου μας.

Παρακαλούμε να προβείτε άμεσα στις σχετικές ενέργειες.

Με εκτίμηση

Γιώργος Αθανασόπουλος

Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας του Δ.Σ. Μεσσήνης

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Μεσσήνης».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.