Να επιβεβαιωθούν ή να διαψευσθούν τα περί 2ου κρούσματος

0

Η επίσημη ανακοίνωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας που απεστάλη προς τα ΜΜΕ χθες Τρίτη (17/3/2020), στις 12:32 μ.μ. επιβεβαίωνε αυτό που από το πρωί της ίδιας ημέρας κυκλοφορούσε, μα δεν το γράφαμε, πως ένας γιατρός νοσεί από κορονοϊό. Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου επιβεβαίωνε το κρούσμα, δεν ανέφερε ούτε πως είναι γιατρός, ούτε πως υπηρετεί στην καρδιολογική κλινική. Για το όνομά του, το οποίο γνωρίζουμε, ουδείς λόγος και καλώς πράχθηκε.

Έκτοτε, απεστάλησαν κι άλλες ανακοινώσεις του νοσοκομείου, αλλά καμία επίσημη επιβεβαίωση ή διάψευση δεν υπήρξε για άλλο κρούσμα που γράφτηκε, ή για μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων που ακούγεται.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας για το κρούσμα κορονοϊου (Δεξιά με το κοκκινο βελάκι η ημερομηνία και η ώρα που απεστέλη το mail προς τα ΜΜΕ)

Όπως και να έχουν τα πράγματα όμως, η διοίκηση του Νοσοκομείου όφειλε και οφείλει, ή να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τουλάχιστον τα γραφέντα περί ενός ακόμα κρούσματος που ανήκει στο νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου. Κι αυτό προσδίδει ακόμη μεγαλύτερο βάρος.

Όπως επίσης όφειλε και οφείλει να ανακοινώσει τις αποφάσεις που πάρθηκαν, αν πάρθηκαν και πώς αντιμετωπίστηκε η κατάσταση στο νοσοκομείο και στην καρδιολογική Κλινική, μετά τη διαπίστωση κρούσματος κορονοϊού και μάλιστα σε γιατρό.

Καλώς «συνιστάται ψυχραιμία και αισιοδοξία», όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου που γνωστοποιείται η ύπαρξη κρούσματος στην Καλαμάτα, αλλά δεν αρκεί. Για την ψυχραιμία του πληθυσμού, που ούτως ή άλλως έχει τρομοκρατηθεί με τα όσα συμβαίνουν με την πανδημία, χρειάζεται και η υπεύθυνη ενημέρωση.

Κύριε Μπέζο, πράγματι «είναι στιγμές ατομικής και συλλογικής ευθύνης», φράση που συνηθίζετε να χρησιμοποιείται ως επιμύθιο σε αναρτήσεις σας (στο F/B) και ανακοινώσεις σας. Κάντε το πράξη όμως.
Το να αρνείσθαι να βγείτε στο τηλέφωνο, αποφεύγοντας τους συναδέλφους που σας ψάχνουν για να ενημερώσουν υπεύθυνα τον κόσμο -όπως οφείλουν- και όχι δημοσιοποιώντας “ανεπίσημες πληροφορίες”, προφανώς και δεν αποτελεί “υπεύθυνη στάση”.
Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων!
Το οφείλετε στους Καλαματιανούς, στους Μεσσήνιους. Το οφείλετε στον εαυτόν σας!

Εκτός και είναι πέραν των δυνατοτήτων σας κ. Μπέζο. Δηλαδή, να υπήρξε απαγόρευση μετά την πρώτη ανακοίνωση περί κρούσματος, για πληροφόρησή μας. Σε αυτήν την περίπτωση, προφανώς, αν σας “έδεσαν τα χέρια”, απαλλάσσεστε των ευθυνών που σας αποδίδουμε.

Γ. Ξ.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.