Να αποφασίσει κινητοποιήσεις το ΠεΣυ ζητούν 6 παρατάξεις

0
ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΠΑΤΡΑ – ΠΥΡΓΟΣ – ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ – ΤΣΑΚΩΝΑ

Με κοινή επιστολή 6 παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, προς τον Πρόεδρο του Σώματος, ζητείται να ενταχθεί ως πρώτο θέμα στη συνεδρίαση του ΠεΣυ της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου 2020 «για να αποφασίσουμε συμπαράταξη με το συμβούλιο Αιρετών της Δυτικής Ελλάδας και της Ζακύνθου και Κεφαλονιάς στις κινητοποιήσεις την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου για το Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα».

Η Κοινή πρόταση για ένταξη του θέματος στην ημερήσια διάταξη του Π.Σ. Πελοποννήσου, έχει ως εξής:

Κύριε Πρόεδρε,

Γνωρίζετε ότι: Η Αυτοδιοίκηση και οι φορείς της Ηλείας, της Αχαΐας και των νησιών του Ιονίου συγκρότησαν «Συμβούλιο Αιρετών» και προχώρησαν σε προκήρυξη Πανηλειακής γενικής απεργίας, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη περιοχή της Βουπρασίας στα σύνορα Αχαΐας – Ηλείας στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, με βασικό αίτημα τη συνέχιση των εργασιών του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία – Καλό Νερό – Τσακώνα που -άμα την κατασκευή του- δεν θα πρέπει να έχει διόδια.

Από αυτό τον σημαντικό αγώνα δεν πρέπει να απουσιάσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου διότι ο δρόμος αυτός δεν αφορά μόνο την Ηλεία, αφορά τη Μεσσηνία, αλλά και όλη τη Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Για αυτό προτείνουμε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου να συμπαραταχτεί, με το «Συμβούλιο Αιρετών» που έχει συγκροτηθεί με πρωτοβουλία της Ηλείας και να αποφασίσει ανάλογες αγωνιστικές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου ή συμμετοχή στην κινητοποίηση του «Συμβουλίου Αιρετών» Δυτικής Ελλάδας.

Για το σκοπό αυτό, κ. Πρόεδρε, ζητούμε την ένταξη ως πρώτο θέμα στην Η.Δ. της συνεδρίασης του Πε.Συ.Π. της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου 2020 το θέμα: Συμπαράταξη με το συμβούλιο Αιρετών της Δυτικής Ελλάδας και της Ζακύνθου και Κεφαλονιάς στις κινητοποιήσεις για το Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα.

Στη συνεδρίαση αυτή ζητάμε να κληθούν όλοι οι Δήμαρχοι τουλάχιστον της Μεσσηνίας.

Οι υπογράφοντες επικεφαλής των παρατάξεων:

  1. Για την «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου», Θανάσης Πετράκος
  2. Για την «Ανταρσία του Μωριά», Παναγιώτης Κάτσαρης
  3. Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Νίκος Γόντικας
  4. Για τους «Νέους Δρόμους για την Πελοπόννησο», Γιώργος Δέδες
  5. Για την «Πελοποννησιακή Συμμαχία», Γιάννης Μπουντρούκας
  6. Για την «Πράσινη Πελοπόννησο», Δήμητρα Λυμπεροπούλου
μοιραστειτε το:

Comments are closed.