“Να αποκατασταθούν τα προβλήματα κατολισθήσεων”

0

ANTWNOPOULOS_MΤην εισαγωγή του θέματος «Αποκατάσταση βασικών υποδομών και άμεσα μέτρα ανακούφισης του γεωλογικού φαινόμενου των καθιζήσεων και κυρίως των κατολισθήσεων στην Τ.Κ. Αλαγονίας», με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και εκτός ημερήσιας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου, ζητά με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΔΣ Καλαμάτας –την οποία κοινοποιεί προς τον Δήμαρχο και και τις Μειοψηφίες- ο Δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Αντωνόπουλος.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε, από το Φεβρουάριο του 2012 μέχρι και σήμερα έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο των ορεινών διαμερισμάτων του δήμου μας. Τα σημαντικά προβλήματα στο οδικό δημοτικό δίκτυο που συνδέει το τοπικό διαμέρισμα Πηγών και Αλαγονίας αλλά και μετά τον οικισμό της Αλαγονίας προς Νέδουσα, δεν έχουν επιλυθεί και μάλιστα έχουν επιδεινωθεί.

Την τρέχουσα περίοδο και συγκεκριμένα την τελευταία εβδομάδα, λόγω των ετήσιων βροχοπτώσεων αλλά και των άστοχων η μηδενικών επεμβάσεων που έγιναν μέχρι και σήμερα έχει αποκλεισθεί η πρόσβαση της T.K. Αλαγονίας και των γειτονικών οικισμών. Επίσης έχουμε σημαντικές μετακινήσεις εδαφικών γαιών δηλαδή κατολισθήσεις που είναι σε εξέλιξη και επηρεάζουν η δύναται να επηρεάσουν και οικίες εκτός από τα έργα υποδομής που ήδη έχουν καταστραφεί.

Αιτούμεθα την εισαγωγή του θέματος «Αποκατάσταση βασικών υποδομών και άμεσα μέτρα ανακούφισης του γεωλογικού φαινόμενου των καθιζήσεων και κυρίως των κατολισθήσεων στην Τ.Κ. Αλαγονίας», με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και εκτός ημερήσιας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου.

Προτείνεται:

α) Η διάθεση πίστωσης με τροποποίηση στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.

β) Η άμεση συνδρομή του γεωτεχνικού επιμελητηρίου και του πανεπιστημίου Πατρών για αυτοψία και προτάσεις,

γ) Η άμεση συνδρομή του ΙΓΜΕ με αυτοψία, και προτάσεις

δ) Η συνδρομή της Διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου που διαθέτει Γεωλόγο και έμπειρους μηχανικούς.

ε) Η ανάθεση μελέτης αποκατάστασης σε ειδικούς επιστήμονες γεωλόγους – γεωτεχνικούς για την επιστημονική τεκμηρίωση των προτεινόμενων λύσεων

Είμαστε στη διάθεση σας για περαιτέρω στοιχεία και πληροφορίες.

Ευχαριστώ

Μιχαήλ Δ. Αντωνόπουλος

Δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής δημοτικής παράταξης.

“Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών”»

 

μοιραστειτε το:

Comments are closed.