“Να αξιοποιήσουν στη Μεσσήνη τη δράση ενίσχυσης επιχειρήσεων”

0

Στην δύσκολη αυτή συγκυρία έχουμε χρέος να παροτρύνουμε τους συμπολίτες μας στον Δήμο Μεσσήνης που διατηρούν μικρές επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τη νέα δράση με μη επιστρεπτέα επιχορήγηση που απευθύνεται σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν αιφνίδια έλλειψη ρευστότητας λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 οι βασικές προϋποθέσεις επιγραμματικά είναι να δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να έχουν κάνει έναρξη μέχρι την 1/1/2019 να είναι μικρές επιχειρήσεις και να τηρούν όποιες άλλες προϋποθέσεις αφορά αυτή δράση. Η ενίσχυση θα δοθεί υπό μορφή άμεσων επιχορηγήσεων για κεφάλαια κίνησης ως ποσοστό από των δαπανών που υλοποίησαν οι δικαιούχοι το 2019.

Είναι πολύ σημαντικό οι επαγγελματίες της πόλης της Μεσσήνης και του Δήμου μας να «εμπλακούν» σε αυτή τη δράση, να ενημερωθούν περισσότερο από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, αρμόδιους φορείς και με την βοήθεια των λογιστών τους να εξετάσουν σοβαρά τη συμμετοχή τους. Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο και είναι ολοφάνερο πως μέσα στην καινούργια χρονιά χωρίς βοήθεια πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν με ότι αυτό συνεπάγεται.

Θα είναι οδυνηρό μια πόλη να μην έχει μικρές επιχειρήσεις και θα είναι επιζήμιο για την τοπική κοινωνία η έξαρση φαινομένων άρσης επαγγελματικής δραστηριότητας.

Γιάννης Λάσκαρης
Επικεφαλής «Επανεκκίνηση για τον Δήμο Μεσσήνης»
Γραμματέας Δ.Σ.Μεσσήνης

μοιραστειτε το:

Comments are closed.