“Να ανασταλεί άμεσα η λειτουργία των καταστημάτων λιανικού εμπορίου”

0
ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Την άμεση αναστολή της λειτουργίας του συνόλου των καταστημάτων λιανικού εμπορίου του Νομού και της Χώρας, εξαιρουμένων των καταστημάτων τροφίμων, super market και φαρμακείων ζητά το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και άλλοι επαγγελματικού Φορείς του Νομού, με επιστολή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδη.
Παράλληλα καλούν “όλους να σεβαστούν τη κρισιμότητα της κατάστασης και να εναντιωθούν σε κινήσεις αθέμιτου ανταγωνισμού και αισχροκέρδειας”.

Η επιστολή που κοινοποιείται προς τους Βουλευτές Ν. Μεσσηνίας, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας Στ. Αναστασόπουλο, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου &Επιχειρηματικότητας και την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, έχει ως εξής:

«Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,
Μετά από έκτακτη διευρυμένη σύσκεψη / τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας με τη συμμετοχή του συνόλου των Εμπορικών και Επαγγελματικών Συλλόγων του Νομού Μεσσηνίας, με σκοπό την αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης που επικρατεί στη τοπική αγορά και τη λήψη αποφάσεων για την προστασία των πολιτών, των εργαζομένων και των επαγγελματιών από την έκθεση στον κίνδυνο της πανδημίας του Covid — 19, ελήφθη ομόφωνα η παρακάτω πρόταση:

Λόγω της συνεχούς και ταχείας εξάπλωσης του κορωνοϊού και βάσει των οδηγιών της Πολιτείας για περιορισμό των μετακινήσεων και την αποφυγή συνάθροισης των πολιτών, καθώς και την δύσκολη πραγματικότητα την οποία πλέον βιώνει το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου και οι εργαζόμενοι τους,

ΖΗΤΟΥΜΕ την ΆΜΕΣΗ αναστολή της λειτουργίας του συνόλου των καταστημάτων λιανικού εμπορίου του Νομού και της Χώρας εξαιρουμένων των καταστημάτων τροφίμων, super market και φαρμακείων, όπου και σε αυτά όμως θα πρέπει να εφαρμοστούν πιστότερα οι προβλεπόμενες διαδικασίες πρόληψης.
Μέριμνα όλων μας αύτη τη κρίσιμη στιγμή επιβάλλεται να είναι η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και η προστασία του κοινωνικού συνόλου.
Ταυτόχρονα καλούμε όλους να σεβαστούν τη κρισιμότητα της κατάστασης και να εναντιωθούν σε κινήσεις αθέμιτου ανταγωνισμού και αισχροκέρδειας.

Κύριοι Υπουργοί,
Είναι ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε όλοι μπροστά σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Αναμένουμε άμεσα από τη Πολιτεία επιπρόσθετα μέτρα για την ανακούφιση του συνόλου του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου της χώρας και των εργαζομένων με σκοπό την προστασία της κοινωνικής συνοχής, την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Μετά Τιμής,

Επιμελητήριο Μεσσηνίας
Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας
Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας
Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης
Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας
Εμπορικός Σύλλογος Γαργαλιάνων
Εμπορικός Σύλλογος Πύλου
Επαγγελματικός Σύλλογος Κορώνης
Επαγγελματικός Σύλλογος Μεθώνης»

μοιραστειτε το:

Comments are closed.