Νίκος Μπασακίδης: Δεν έχω και καμία ευθύνη για τα μέτρα ασφαλείας

0

Αρνήθηκε κάθε αρμοδιότητα και ευθύνη ως προς την οργάνωση των μέτρων ασφαλείας του σαϊτοπολέμου ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Μπασακίδης, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου για αναβολή επί τριήμερο της εκδίκασης της υπόθεσης του θανάτου του Κώστα Θεοδωρακάκη, το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, στην οποία είναι κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, ως υπεύθυνος εκ μέρους του δήμου που διοργανώνει την εκδήλωση.

«Ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Καλαμάτας δεν έχω καμία σχέση, ούτε και αρμοδιότητα, για την οργάνωση των μέτρων ασφαλείας του σαϊτοπολέμου, όπως αυτό προκύπτει από τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας», δήλωσε σήμερα (30/4/19) το μεσημέρι, μετά την αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, έξω από το δικαστικό μέγαρο Καλαμάτας και πρόσθεσε: «Άρα δεν έχω και καμία ευθύνη».

Ν. ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ: Δεν έχω καμία αρμοδιότητα, για τα μέτρα ασφαλείας

Η δήλωση του κ. Μπασακίδη έχει ως εξής:

«Ένα έθιμο της πόλης που γίνεται για πάρα πολλά χρόνια και στηρίζεται σε ομόφωνες αποφάσεις από το δημοτικό συμβούλιο και έχει τις εγκρίσεις των υπερκείμενων αρχών, των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών και την συναίνεση και ανοχή της Αστυνομίας, μας γεμίζει σήμερα με θλίψη με το χαμό του αδικοχαμένου φίλου μας, φίλου μου προσωπικού κώστα. Θέλω να εκφράσω μέσω υμών προς την οικογένεια του Κώστα, τα βαθιά μου συλλυπητήρια και να δηλώσω κοιτάζοντας στα μάτια αυτούς και τους συμπολίτες μου, ότι εγώ ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Καλαμάτας δεν έχω καμία σχέση, ούτε και αρμοδιότητα, για την οργάνωση των μέτρων ασφαλείας του σαϊτοπολέμου, όπως αυτό προκύπτει από τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας. Άρα δεν έχω και καμία ευθύνη».

ΚΩΝ. ΜΑΡΓΕΛΗΣ: Το ποιοι ευθύνονται θα προκύψει…

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο συνήγορος του Νίκου Μπασακίδη, Κώστας Μαργέλης, έξω από τα δικαστήρια, μετά την αναβολή της υπόθεσης επί τριήμερο από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, αμέσως μετά τη σύντομη δήλωση του κατηγορουμένου:

Μαργέλης: Θέλω καταρχήν να μεταφέρω την προσωπική μου άποψη ότι κανένα έθιμο δεν είναι πάνω οποιαδήποτε ανθρώπινη ζωή. Και αν δεν μπορούμε, δεν είμαστε σε θέση να διατηρήσουμε τα έθιμά μας, τηρώντας τα ακρότατα μέτρα ασφαλείας, είναι καλό να καταργηθούν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος, είναι πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Καλαμάτας δεν έχει καμία απολύτως σχέση, καμία απολύτως ευθύνη, καμία απολύτως αρμοδιότητα, για τη λήψη των μέτρων ασφαλείας για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας. Το ποιοι ευθύνονται θα προκύψει, έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και είναι βέβαιο ότι θα δείτε πως τελικά ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος δεν είχε καμία σχέση με αυτό για το οποίο του καταλογίζεται.

Ερώτηση: Ποιος έχει την αρμοδιότητα;
Μαργέλης: Δεν θέλω να πω κάτι επί τούτου, υπάρχουν έγγραφα, έχει γίνει ανάθεση αρμοδιοτήτων, έχουν τεθεί υπόψιν της εισαγγελικής αρχής και θα ενεργήσει σύμφωνα με το νόμο.

Ερώτηση: Υπάρχει αρμόδιος δηλαδή;
Μαργέλης: Ασφαλώς και υπάρχουν αρμόδιοι

μοιραστειτε το:

Comments are closed.