Νίκας: Η απλή αναλογική θα αποδιαλίσει την Τ.Α.

0

«Διαφωνώ πλήρως με το περιεχόμενο, όπως αυτό έχει εξαγγελθεί, τροποποίησης του “Καλλικράτη”. Λυπούμαι, αλλά η απλή αναλογική, όπως την έχουμε γνωρίσει, θα διαλύσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ή θα την αποδιαλύσει».

Αυτό δήλωσε σήμερα Τετάρτη (25/4/2017) ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, ο οποίος σημείωσε ότι «η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται διακριτούς ρόλους: πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τις σχέσεις μας με το Κράτος και την Περιφέρεια, χρειάζεται ένα εκσυγχρονισμένο θεσμικό πλαίσιο, που το έχουμε υποδείξει κατά καιρούς και χρειάζεται και οικονομική ανεξαρτησία».

Ο κ. Νίκας παραδέχτηκε πως «χρειάζεται να δούμε τους Δήμους από την αρχή, όσον αφορά στη γεωγραφική τους έκταση. Πρέπει, πιθανόν, να δούμε την επαναλειτουργία Δήμων, που λειτουργούσαν από το 1830, από την Απελευθέρωση. Τα γεωγραφικά όρια, ασφαλώς, πρέπει να είναι ένα από τα αντικείμενα της συζήτησης», ενώ πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε, όμως, να προχωρήσουμε έτσι, όπως προτείνεται. Επιβάλλεται να υπάρξει συνεννόηση και σε επίπεδο κομματικό και σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης, να βρεθεί ο κοινός τόπος, διότι λογικές όπως αυτές που εξέφρασε ο κ. Πουλάκης, που εξυπηρετούν κομματικά μόνο την Κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να προχωρήσουν.

Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι «μόνο με συνεννόηση και με την εύρεση της συνισταμένης μπορούμε να πετύχουμε αυτό που εξυπηρετεί την Αυτοδιοίκηση, η οποία, επιτέλους, πρέπει να λειτουργήσει σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα».

Καταλήγοντας είπε πως είναι «απολύτως αντίθετος σε όσα εξέφρασε προχθές ο κ. Πουλάκης και τα οποία διάβασα στις εφημερίδες», εκφράζοντας τη λύπη του γι΄αυτό.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.