Νίκας: δε νομιμοποιείται η ΚΕΔΕ

0

ΝΑ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Αβέβαιο είναι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Καλαμάτας θα ακολουθήσουν την απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και την εξαγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του ΠΑΣΥΒΝ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιοκόμων) και θα παραμείνουν κλειστοί όπως όλης της χώρας, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018, αντιδρώντας στην ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Το μέτρο αυτό, όπως αναφέρουν, θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία 1.600 δημοτικών δομών και οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας δηλώνει πως «η ΚΕΔΕ δε νομιμοποιείται να αναστέλλει τη λειτουργία Δημοτικών Δομών και πολύ περισσότερο Παιδικών Σταθμών», καθώς «η ΚΕΔΕ δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο», προσθέτοντας ότι «αναστολή λειτουργίας γίνεται μόνο με απεργία των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων».

Γι’ αυτό, ο Δήμος Καλαμάτας με ανακοίνωσή του καλεί τους γονείς να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Πάντως, επειδή υπάρχουν ορισμένοι δήμοι που παρά τη σχετική απόφαση της ΚΕΔΕ, ανακοίνωσαν ότι την ημέρα εκείνη οι σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί -ανάμεσά τους και οι 75 βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Αθηναίων- η ΠΟΕ-ΟΤΑ προχώρησε στην προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τους εργαζόμενους των δημοτικών παιδικών σταθμών, την προσεχή Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018, στις 10.00 το πρωί έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27-Αθήνα)..

Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Πύλου-Νέστορος, ανακοινώθηκε ότι θα παραμείνουν κλειστοί. Θυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Δ. Καφαντάρης είναι Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Η σχετική με το θέμα ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας έχει ως εξής:

«Ενδεχομένως κλειστοί να είναι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί την προσεχή Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018, ύστερα από απεργία που κήρυξε η ΠΟΕ ΟΤΑ. Γι’ αυτό, καλό είναι οι γονείς να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Στο μεταξύ, ο Δήμαρχος, με αφορμή δελτίο Τύπου της ΚΕΔΕ που ανήγγειλε τη μη λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών την ημέρα αυτή, δήλωσε πως η ΚΕΔΕ δε νομιμοποιείται να αναστέλλει τη λειτουργία Δημοτικών Δομών και πολύ περισσότερο Παιδικών Σταθμών, από την αναστολή λειτουργίας των οποίων πλήττονται οι εργαζόμενοι γονείς και τα παιδιά τους.

Αναστολή λειτουργίας γίνεται μόνο με απεργία των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων και η ΚΕΔΕ δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.