Νέος ηλεκτροφωτισμός με led στην Καλαμάτα

0

Τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Συντήρηση – Αναβάθμιση Η/Μ εγκαταστάσεων σε κοινόχρηστους χώρους (Δημοτικό Πάρκο, parking Νέδοντα, κ.λπ.)», προϋπολογισμού 375.000,00 € (με Φ.Π.Α) , υπέγραψαν σήμερα Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 o Δήμαρχος Π. Νίκας και ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας

Ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε στην εταιρεία Χρονόπουλος ΑΤΚΕΕ, που προσέφερε έκπτωση 58,08 %. Το έργο αφορά την αναβάθμιση του φωτισμού του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων και την τοποθέτηση του απαραίτητου εξοπλισμού για τη διευκόλυνση της κάλυψης των εκδηλώσεων. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης των ιστών φωτισμού και βαφή αυτών. Παρεμβάσεις θα γίνουν και σε άλλα σημεία.

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ

PARKO OSE

Στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι εξής παρεμβάσεις:

  • Η προμήθεια νέων φωτιστικών σωμάτων led κορυφής και αναρτώμενων, για την τοποθέτηση στους υπάρχοντες ιστούς
  • Η τοποθέτηση ιστών φωτισμού, στην ανατολική πλευρά του Πάρκου.
  • Η αντικατάσταση υπογείου δικτύου σε μικρά τμήματα του δικτύου φωτισμού που έχει καταστραφεί
  • Η τοποθέτηση νέων γενικών ηλεκτρολογικών πινάκων και υποπινάκων διανομής, όπως και υποπινάκων πριζών – λήψεων για την εξασφάλιση της ηλεκτροδότησης των εκδηλώσεων.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΔΗΠΕΘΕΚ

DIOIKHTHRIO_02

Μετά την ολοκλήρωση της αστικής ανάπλασης της ζώνης οδού Αριστομένους, από οδό Ξενοφώντος μέχρι Δημοτικό Πάρκο, κρίθηκε απαραίτητο να πραγματοποιηθεί παρέμβαση ηλεκτροφωτισμού σε όμορους κοινόχρηστους χώρους μπροστά από το Διοικητήριο και το ΔΗΠΕΘΕΚ.

Προβλέπεται η εγκατάσταση 14 ιστών 4μετρων, σταθερής κυκλικής διατομής, σε διάφορα σημεία, τα οποία στην κορυφή τους θα φέρουν φωτιστικά σώματα τεχνολογίας led, ισχύος 38watt, με σκοπό την μικρή κατανάλωση ενέργειας, σε συνδυασμό με τον ασφαλή και καλαίσθητο φωτισμό των χώρων. Τα φωτιστικά σώματα θα είναι κορυφής με συμμετρική δέσμη τεχνολογίας led. Για αισθητικούς λόγους και χάριν της ομοιομορφίας τα φωτιστικά που προβλέπονται στη μελέτη είναι ιδίου τύπου και μορφής με τα προσφάτως τοποθετημένα στην ανάπλαση της Αριστομένους.

Επίσης προβλέπεται και η εγκατάσταση δύο προβολέων τεχνολογίας led, ισχύος 156watt, με σκοπό την ανάδειξη του μνημείου εις μνήμη των Μεσσήνιων Μακεδονομάχων.

ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΟΥ ΝΕΔΟΝΤΑ

Για την εξασφάλιση του φωτισμού του βορείου πάρκινγκ στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα, προβλέπεται η τοποθέτηση 6 φωτιστικών σωμάτων 75W σε ιστούς 4,8 μέτρων και 7 φωτιστικών σωμάτων 51W σε ιστούς ύψους 4,0 μέτρων. Οι ιστοί θα τοποθετηθούν παράπλευρα των 2 μεγάλων πλευρών του πάρκινγκ. Τα φωτιστικά σώματα θα είναι κορυφής με ασύμμετρη δέσμη τεχνολογίας led.

Επίσης, προβλέπεται και η εγκατάσταση 5 φωτιστικών σωμάτων 150W μεταλλικών αλογονιδίων, σε ιστούς ύψους 7,0 μέτρων, για την κάλυψη με φωτισμό της περιοχής βορειότερα του πάρκινγκ, στην οποία σταθμεύουν επαγγελματικά αυτοκίνητα.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.