Νέες επιθέσεις σε Αλειφέρη και Πατσαρίνο

0

ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΑ

Προσωπικές επιθέσεις τόσο προς την αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Μεσσηνίας, η παραίτηση της οποίας ζητείται και πάλι, όσο και προς τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νικ. Πατσαρίνο, για μια ακόμη φορά, εξαπολύει η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου με δελτίο τύπου, μετά τις ανακοινώσεις τους για ρύπανση των πυρηνελαιουργείων της ΒΙΠΕ Μελιγαλά, την οποία επιχειρεί να υποβαθμίσει.

«Η παραίτηση πλέον της κας Αλειφέρη είναι απαραίτητη, καθώς όχι μόνο είναι διακοσμητική η θέση της χωρίς την άσκηση αρμοδιοτήτων, αλλά η συμπεριφορά της κρίνεται επικίνδυνη», αναφέρει το δελτίο τύπου κατηγορώντας την ότι «προσπάθησε να δημιουργήσει πανικό και προβλήματα τόσο στην οικονομία, όσο και στην κοινωνική συνοχή της Μεσσηνίας». Για τον κ. Πατσαρίνο υποστηρίζει ότι «την ίδια πολιτική ανευθυνότητα αντανακλούν και οι δηλώσεις του» υποστηρίζοντας πως «εμφανίστηκε πλήρως ανενημέρωτος και με μοναδικό του ενδιαφέρον τη δημιουργία εντυπώσεων».

BIPE MELIGALA 2

Σε έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Μεσσηνίας της 8/6/18, που υπογράφεται από την προϊσταμένη της Υπηρεσίας Αικ. Σπεντζουρα, τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Κ. Βασιλόπουλο και τον Πρόεδρο του Κ.Ε.Π.ΠΕ Μεσσηνίας  σημειώνεται ότι:

«α) Καταγράφηκε υπέρβαση σε σχέση με τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία όρια, για τις σωματιδιακές εκπομπές, στο σύνολο των μονάδων που μετρήθηκαν

β) δεν διαπιστώθηκε η παρουσία πολυαρωματικών υδρογονανθράκων (π.χ. βενζοπυρένιο κ.α.) που θεωρούνται δυνητικά επικίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία, πάνω από τα όρια ανίχνευσης της μεθόδου μέτρησης, στη μονάδα που μετρήθηκε.

Κατόπιν τούτου έχουν κινηθεί όλες οι κατά νόμο προβλεπόμενες διαδικασίες για την άμεση συμμόρφωση των πυρηνελαιουργείων, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και της Δημόσιας Υγείας». (Δείτε εδώ το έγγραφο).

Ειδικότερα, το δελτίο τύπου της Περιφερειακής Αρχής έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια των δημόσιων αναφορών της κας Αλειφέρη και προς αποκατάσταση της αλήθειας, σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας, όπως αναφέρονται στο επίσημο έγγραφό τους προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, σχετικά με τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων, κατ’ αρχήν δεν διαπιστώνεται η παρουσία πιθανών επικίνδυνων πολυαρωματικών υδρογονανθράκων. Σε ότι αφορά την αύξηση των δεικτών των σωματιδιακών εκπομπών (σκόνη) έχει ήδη ξεκινήσει η προβλεπόμενη κατά το νόμο διοικητική διαδικασία συμμόρφωσης των πυρηνελαιουργείων με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσωπικά ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης εξαρχής προσέγγισαν το ζήτημα αυτό με υπευθυνότητα, ούτως ώστε να θωρακιστεί η δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Για το λόγο αυτό, αρχικά με το Δημόκριτο και στη συνέχεια με εξειδικευμένη εταιρεία, για πρώτη φορά επέβαλλε να γίνουν μετρήσεις στις καμινάδες των πυρηνελαιουργείων, ούτως ώστε να υπάρξουν σαφή και πιστοποιημένα στοιχεία.

Η παραίτηση πλέον της κας Αλειφέρη είναι απαραίτητη, καθώς όχι μόνο είναι διακοσμητική η θέση της χωρίς την άσκηση αρμοδιοτήτων, αλλά η συμπεριφορά της κρίνεται επικίνδυνη, εφόσον με ανεύθυνες δημόσιες ανακοινώσεις, τις οποίες ουδέποτε στοιχειοθέτησε, προσπάθησε να δημιουργήσει πανικό και προβλήματα τόσο στην οικονομία, όσο και στην κοινωνική συνοχή της Μεσσηνίας.

Την ίδια πολιτική ανευθυνότητα αντανακλούν και οι δηλώσεις του κ. Πατσαρίνου για το θέμα αυτό, καθώς εμφανίστηκε πλήρως ανενημέρωτος και με μοναδικό του ενδιαφέρον τη δημιουργία εντυπώσεων.

Τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η διοικητική διαδικασία, όπως προβλέπεται από το νόμο, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα ενημερώσει, όπως πάντα κάνει, πλήρως και με τη δέουσα υπευθυνότητα τους πολίτες της Μεσσηνίας για τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.