Νέα εργαστήρια από σήμερα στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας

0

Ξεκινούν σήμερα στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας τα νέα εργαστήρια του. Οι ώρες και μέρες είναι:

 • (English below)
 • Ρώσικα Αρχαρίων, Δευτέρα 5-6μμ
 • Ρώσικα Μέσου Επιπέδου, Δευτέρα 7-8μμ
 • Βελονάκι Crochet, Δευτέρα 7-9μμ
 • Γαλλικά Αρχαρίων, Τρίτη 5-6μμ
 • Ισπανικά Μέσου Επιπέδου, Τρίτη 8-9μμ
 • Γαλλικά Μέσου Επιπέδου, Πέμπτη 9-10μμ
 • Γυμναστική για Φλεβικές Παθήσεις, Πέμπτη 7.30-8.30 (Κτήριο ΚΑΝΕ)

Πληροφορίες:

 • Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας εγγραφής.
 • Μπορείτε να γραφτείτε σε τρίτο εργαστήριο ακόμα και αν ήδη παρακολουθείτε 2 εργαστήρια αλλά θα έχουν προτεραιότητα όσοι παρακολουθούν λιγότερα των 2.
 • Η συνδρομή των μαθημάτων για κάθε εργαστήριο είναι 15 ευρώ, εκτός από το βελονάκι που είναι 20 ευρώ. Οι δωρεές των μελών χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την κάλυψη παγίων και λειτουργικών εξόδων του Κέντρου Νέων Καλαμάτας.
 • Το εργαστήριο Γυμναστική για Φλεβικές Παθήσεις γίνεται από ειδικευμένη Εκπαιδεύτρια στο κτήριο της ΚΑΝΕ, Σαλαμίνας 8 (πίσω από τα Τζάμπο), σε κλειστό χώρο 80τ.μ. Πρέπει να φέρνετε μαζί σας πετσέτα και χαλάκι γυμναστικής/γιόγκα.
 • Μπορείτε να γραφτείτε στα τμήματα πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο (ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ)

 Τι είναι το Κέντρο Νέων Καλαμάτας;

Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας (ΚΝΚ) είναι μια εθελοντική δομή, ένας ανοικτός κοινωνικός χώρος, που στοχεύει να προσφέρει τα τελευταία 12 χρόνια ευκαιρίες μάθησης αλλά και πολιτισμικής και κοινωνικής ενδυνάμωσης, χωρίς τη διαμεσολάβηση της οικονομικής συναλλαγής. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται από τα ίδια τα μέλη του και τους εθελοντές του. Για αυτό το λόγο, κάθε χρονιά είναι και διαφορετικό, πιο ζωντανό, πιο οργανωμένο και με περισσότερα εργαστήρια και δραστηριότητες!

Το ΚΝΚ είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία και δεν έχει λάβει απολύτως καμία χρηματοδότηση από τοπικούς, εθνικούς ή ευρωπαϊκούς φορείς. Προς το παρόν, και μέχρι να μπορέσει να γίνει μια ανεξάρτητη οικονομικά δομή, το στηρίζουν τα μέλη του, ο οργανισμός Κ.Α.ΝΕ., φίλοι του ΚΝΚ και μικρές αυτοχρηματοδοτούμενες δραστηριότητες. Ξεκίνησε ως πρωτοβουλία του οργανισμού νεολαίας Κ.Α.ΝΕ., ωστόσο πλέον είναι μια αυτοδιοικούμενη εθελοντική δομή. Η διαχείριση του γίνεται από την συνέλευση των εθελοντών του, οι οποίοι αποφασίζουν για την εξέλιξη του.  Ως μια ανοικτή δομή, υποδέχεται με χαρά νέα μέλη στην ομάδα διαχείρισης, όπου ο καθένας που θέλει να προσφέρει εθελοντικά μπορεί να ενταχθεί και να γίνει μέρος της πιο πρωτότυπης δομής νεολαίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το Κέντρο Νέων Καλαµάτας δεν έχει έσοδα από καµία πηγή, πέραν των δωρεών και των δραστηριοτήτων ενίσχυσης (πάρτυ, µπαζάρ κ.α.). Τα μοναδικά έξοδα του ΚΝΚ είναι το ενοίκιο του χώρου που στεγάζεται, οι επιδιορθώσεις και οι βελτιώσεις του χώρου και οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ-θέρμανσης.  Για να µπορέσει να επιβιώσει, έχει ανάγκη την βοήθεια όλων µας.  Για αυτό, τα μέλη που παρακολουθούν κάποιο εργαστήριο πληρώνουν μια συνδρομή -15 ευρώ/ανά εργαστήριο (10 ευρώ για τους ανέργους)- για ολόκληρο το 4μηνο, τα οποία χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των πάγιων εξόδων του κτιρίου του ΚΝΚ (ενοίκιο, λογαριασμοί). Το ποσό αυτό πληρώνεται εφόσον ξεκινήσει κάποιος να παρακολουθεί το εργαστήριο –μέχρι το 3ο μάθημα του κάθε εργαστηρίου- και όχι κατά τη διάρκεια των εγγραφών. Για όλες τις δωρεές το ΚΝΚ εκδίδει υποχρεωτικά απόδειξη.

Το ΚΝΚ εκτός από την εκπαίδευση του μεγάλου αυτού αριθμού ατόμων είναι και μια ζωντανή διαφήμιση της πόλης μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση για δομές νεολαίας και έχει αποσπάσει τα εύσημα φορέων και ατόμων για τον τρόπο που λειτουργεί καθώς και για αυτά που προσφέρει.

Ένας παράλληλος στόχος του ΚΝΚ είναι η αναγνώριση του τομέα της νεολαίας στην Ελλάδα, η οποία είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει απολύτως καμία στρατηγική για την νεολαία και δεν προσφέρει οργανωμένες ευκαιρίες ενεργούς απασχόλησης στον ελεύθερο χρόνο, στους νέους πολίτες της (Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει οργανωμένο δίκτυο Κέντρων Νεότητας, Κέντρων Πληροφόρησης Νέων, Πολυδύναμα Κέντρα, δομές ενεργοποίησης της νεολαίας και δεν έχει αναγνωρίσει το επάγγελμα του συμβούλου νέων –youth worker-).

μοιραστειτε το:

Comments are closed.