“Μύλος” το ΚΙΝ.ΑΛ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

0

ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑΞΗ Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Ενώ αρχικά φάνηκε ότι η υπόθεση του υποψήφιου Περιφερειάρχη για την Πελοπόννησο στο Κίνημα Αλλαγής θα είχε λίγα προβλήματα, εστιαζόμενα αυτά κυρίως στα όποια μέλη του τα οποία επί δύο τετραετίες με την συγκατάβαση του ΠΑΣΟΚ συμπορεύονται με τον Πέτρο Τατούλη θα επιθυμούσαν να τον ακολουθήσουν και στις επόμενες εκλογές, τα πράγματα φαίνεται να γίνονται πολυπλοκότερα και εντονότερα, με την εμφάνιση της κίνησης «Πελοποννησιακή Συμμαχία 2019».

Πρόκειται για μια κίνηση στην οποία συνυπογράφουν την ιδρυτική της διακήρυξη 176 πρόσωπα, αρκετά από τα οποία είναι γνωστά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, του ΠΑΣΟΚ απ’ όλους τους Νομούς της Πελοποννήσου.

Παρ’ ότι αυτή η κίνηση παρουσιάζεται ως «ανεξάρτητη» και «υπερκομματική», ζητώντας μάλιστα «από τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα, στα οποία άλλωστε πολλοί και πολλές από εμάς συμμετέχουμε», όπως αναφέρεται στην ιδρυτική διακήρυξη, να μείνουν μακριά, από τις 176 υπογραφές είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μια κίνηση στην οποία μετέχουν αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ με σημαίνοντα μάλιστα ρόλο κάποια από αυτά στο παρελθόν και τώρα στο ΚΙΝ.ΑΛ, απ’ όλους τους Νομούς της Πελοποννήσου.

Η Κίνηση αυτή, με την περιφορά της ιδρυτικής διακήρυξης εδώ και 3 τουλάχιστον μήνες για συλλογή υπογραφών και στους 5 νομούς της Πελοποννήσου, δημοσιοποιήθηκε λίγες ημέρες (1 Νοεμβρίου 2018) μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, επιχειρηματία Γιάννη Μπουντρούκα (26 Οκτωβρίου2018) για υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Μια υποψηφιότητα, η οποία όχι μόνο θα έχει τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής, αλλά πως ο κ. Μπουντρούκας δέχτηκε την πρόταση της Φώφης Γεννηματά να είναι επικεφαλής ψηφοδελτίου που θα στηριχθεί από το ΚΙΝ.ΑΛ στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΜΕ Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Όλα αυτά θα κληθεί σε πρώτη φάση να λύσει η Πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά κατά την κάθοδό της στην Τρίπολη, στις 7 Νοεμβρίου 2018, για το Περιφερειακό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής.

Εκεί, αναμένεται επιβεβαιώνοντας την αυτόνομη κάθοδό του ΚΙΝ.ΑΛ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, να ανακοινώσει και επίσημα της στήριξη του Κινήματος στον Γιάννη Μπουντρούκα για υποψήφιο περιφερειάρχη. Αφ ετέρου να καταστήσει σαφές ότι όποιος δεν ταχθεί με τον υποψήφιο που θα στηρίξει το κίνημα, θέτει αυτομάτως εαυτόν εκτός αυτού.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ

Ένα άλλο πρόβλημα που θα κληθεί να επιλύσει η κα Γεννηματά, είναι και αυτό του γιατρού και Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, ο οποίος με δήλωση του (30/10/18) κατέστησε σαφές, ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος με τον κ. Πέτρο Τατούλη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

«Επειδή είμαι πάντα ειλικρινής και ποτέ δεν μιλώ με μισόλογα πρέπει να ξεκαθαρίσω προς πάσα κατεύθυνση πως διατηρώ και δεν απεμπολώ την κομματική μου ταυτότητα. Πιστεύω ακράδαντα πως το ΠΑΣΟΚ- σήμερα ΚΙΝΑΛ- έχει προσφέρει πολλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως σε κάθε άλλο τομέα», σημειώνει στη δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης, δηλώνοντας παράλληλα όμως, ότι «παραμένω μέλος της παράταξης “Νέα Πελοπόννησος” και θα είμαι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Αρκαδίας, σκοπεύοντας με την ψήφο των συμπατριωτών μου να συνεχίσω να τους υπηρετώ, όπως πράττω μέχρι τώρα».

Ο κ. Γιαννακούρας μετά την ανακοίνωσή του, στη διάρκεια συνέντευξης, απαντώντας σε ερωτήματα που του τέθηκαν, δήλωσε πως παραμένει ΠΑΣΟΚ και η επιλογή του να είναι υποψήφιος με τον Πέτρο Τατούλη, αφορά στο ότι πιστεύει πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι ανεξάρτητη και πάνω και πέρα από κόμματα.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝ.ΑΛ

Προειδοποίηση σε όσους σκέπτονται (πανελλαδικά) να μην ακολουθήσουν τις κομματικές επιλογές ως προς τους υποψηφίους, αποτελεί η χθεσινή (1/11/18) ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του Κινήματος Αλλαγής, που υπογράφει ο Πρόεδρός της Μιχάλης Τζελέπης και η οποία αναφέρει τα εξής:

«Δεδομένων των συλλογικών ομόφωνων αποφάσεων του Κινήματος Αλλαγής για αυτόνομη πολιτική παρουσία στις επικείμενες Περιφερειακές Εκλογές, είναι αυτονόητο ότι για όσα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, με προσωπική τους επιλογή, συνταχθούν σε αντίπαλα ψηφοδέλτια, αναστέλλεται η “ιδιότητα του μέλους” του Κινήματος Αλλαγής».

Άλλωστε η Επιτροπή Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του Κινήματος Αλλαγής, ανακοίνωσε ότι «ύστερα από την δημόσια δήλωση της κας Φανής Παπαθωμά σε τηλεοπτικό σταθμό, ότι θα είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος σε συνδυασμό που δεν υποστηρίζεται από το Κίνημα Αλλαγής, στην σημερινή της συνεδρίαση, αποφάσισε να της ανακαλέσει την ιδιότητα του μέλους, καθ’ ότι ενεργεί ενάντια στο καταστατικό και τις συλλογικές αποφάσεις του Κινήματος για τις Περιφερειακές εκλογές στη Στερεά Ελλάδα».

Είναι απολύτως σαφές ότι και η απόφαση αυτή διαγραφής της Επιτροπής Δεοντολογίας, αλλά και η ανακοίνωση – προειδοποίηση, αποτελούν «μηνύματα» που αφορούν και τις περιφερειακές εκλογές της Πελοποννήσου, όπως διαμορφώνονται τα πράγματα στο χώρο του ΚΙΝ.ΑΛ.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.