Μόνο τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από τα σούπερ μάρκετ

0

Μετά το κλείσιμο των καταστημάτων λιανικού εμπορίου, με το lockdown, και το καθολικό αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου, εκδόθηκε απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με την οποία απαγορεύεται η πώληση άλλων προϊόντων εκτός τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από τα σούπερ μάρκετ – πολυκαταστήματα για να αποφευχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός.

Σε σχετική ανακοίνωση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, αναφέρονται τα εξής:

«Ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη ότι υπεγράφη η σχετική απόφαση για την απαγόρευση πώλησης από τα σούπερ μάρκετ προϊόντων που δεν είναι πρώτης ανάγκης.

Μετά την αποστολή σχετικού εγγράφου του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και άλλων φορέων που εξέφρασαν αυτό το καθολικό αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου, απαγορεύεται η πώληση άλλων προϊόντων εκτός τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από τα σούπερ μάρκετ – πολυκαταστήματα για να αποφευχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός μιας και τα καταστήματα λιανικού εμπορίου αυτών των ειδών είναι κλειστά με το lockdown.

Ευελπιστούμε ότι η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη της και το καθολικό αίτημα της αγοράς, που εκφράστηκε με το έγγραφο του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της 6ης Νοεμβρίου, για άνοιγμα του λιανικού εμπορίου με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Για το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Παναρίτης».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.