«Μόνο “ευχολόγια” του υπ. Υποδομών για το δρόμο Καλαμάτα – Πύλος»

0

Ερώτηση στην βουλή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Κων. Καραμανλή, σχετικά με τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος, κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος σημειώνει σε αυτήν ότι«Εκτός από «ευχολόγια», δηλώσεις και διαρροές του κ. υπουργού Υποδομών και κυβερνητικών παραγόντων, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση σχετικά με την επιλεγόμενη χάραξη του οδικού άξονα».

Όπως σημειώνει στην ερώτησή του ο Αλέξης Χαρίτσης, το έργο δρομολογήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με την απραξία χρόνων από τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, προκρίνοντας την λύση της επισκευής και αναβάθμισης του υπάρχοντος οδικού άξονα ώστε να εξελιχθεί σε έναν ασφαλή και σύγχρονο αυτοκινητόδρομο 50 χιλιομέτρων, χωρίς διόδια, έναντι της εκ νέου χάραξης που θα απογείωνε το κόστος του έργου και τους χρόνους υλοποίησής του. Το έργο θα ανήκε στο δημόσιο και θα υλοποιούνταν με τη μέθοδο ΣΔΙΤ έχοντας επιλυμένες αδειοδοτικές και μελετητικές διαδικασίες και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, μέρος της οποίας είχε συμφωνηθεί να καλυφθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Δείγμα άλλωστε της σοβαρότητας με την οποία σχεδιάστηκε το έργο είναι η ανταπόκριση πέντε μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών στον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε.

Από τον Ιούλιο του 2019 πέρα από δηλώσεις και διαρροές του Υπουργού Υποδομών περί αναγκαιότητας του έργου, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση σχετικά με την επιλεγόμενη χάραξη του οδικού άξονα.  Επιπλέον, δεν έχουν παραδοθεί ακόμη οι περιβαλλοντολογικές μελέτες στους δήμους και την Περιφέρεια προς διαβούλευση, γεγονός που θα επιφέρει νέες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου.

Καταλήγοντας ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, ζητά να ενημερωθεί από τον Υπουργό Υποδομών  για την επίσημη βούληση του Υπουργείου σχετικά με την χάραξη που θα επιλεγεί, για τον χρόνο κατάθεσης στην αυτοδιοίκηση των  περιβαλλοντολογικών μελετών προς διαβούλευση, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα τελικής παράδοσης του έργου.

  • Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της ερώτησης
μοιραστειτε το:

Comments are closed.