Μπούζα: Να βελτιωθεί η ασφάλεια σε δρόμους της Μεσσηνίας

0

Ερώτηση για τη βελτίωση της ασφάλειας της κυκλοφορίας στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, υπέβαλε η Περιφερειακή Σύμβουλος Αντωνία Μπούζα προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Εμμ. Σκαντζό, την οποία κοινοποιεί και προς τον Περιφερειάρχη Παν. Νίκα.

Η κα Μπούζα στην ερώτησή της αναφέρει τα εξής:

«Σύμφωνα με την υπ.αριθ.42071/17-7-2020 Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών που αφορά τον πρότυπο Κανονισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου, άρθρο 17 παρ.1 και 2

Ερωτώ: Ευρισκόμεθα στην καρδιά του καλοκαιριού, με τις αντίξοες συνθήκες στον τουρισμό μας λόγω covid19 και με επιπλέον οδική κίνηση Ελλήνων επισκεπτών στο Νομό.

Καίτοι όταν αναλάβατε, βρήκατε απόλυτα τακτοποιημένο το οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας σε ότι αφορούσε διαγραμμίσεις, λακκούβες, ρείθρα, κιγκλιδώματα και βλάστηση, παρά ταύτα και παρά τον άπλετο χρόνο που είχατε για να έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα οι οδικοί άξονες του Νομού Μεσσηνίας να δεχτούν την αυξημένη κυκλοφορία, διαπιστώνονται ελλείψεις και υστερήσεις, ικανές να προκαλέσουν ατυχήματα και κινδύνους στους χρήστες των οδών.

Συγκεκριμένα:

α) Στον οδικό άξονα Μεσσήνη –Κορώνη, στο μεγαλύτερο μέρος του, είναι απόλυτα δυσδιάκριτες οι διαγραμμίσεις και λακκούβες υπάρχουν σε πολλά σημεία.
Ιδιαίτερα από την Ανάληψη, μέχρι το Πεταλίδι υπάρχει σοβαρή έλλειψη ορατότητας διαγραμμίσεων ενώ μικρά τμήματα που έχετε πρόσφατα διαγραμμίσει, χρήζουν εκ νέου παρέμβασης.

β) Στο τμήμα Πύλος – Μεθώνη η διαγράμμιση είναι ή ανύπαρκτη λόγω νέου τάπητα ή έχει ξεθωριάσει.

γ) Στον οδικό άξονα Νέα Κορώνη – Καπλάνι δεν έχει γίνει παρέμβαση σε κατολίσθηση του χειμώνα και υπάρχουν διάσπαρτες λακκούβες σε όλον τον οδικό άξονα.

δ) Στον άξονα Ασπρόχωμα – Μεσσήνη, ακόμη εκκρεμεί ο φωτισμός ένα χρόνο τώρα μετά τις φθορές και η βλάστηση στη γέφυρα του Άρι, δημιουργεί επιπλέον προβλήματα ορατότητας.

ε) Στον επαρχιακό δρόμο Μεσσήνη προς Αβραμιού η διαγράμμιση έχει απόλυτα ξεθωριάσει και χρήζει νέας παρέμβασης.

Συνήθεις εργολαβίες που από την εποχή των Νομαρχιών γίνονται ανελλιπώς στο Νομό και αφορούν κοπή βλάστησης και μικροσυντήρησης των οδικών αξόνων, εντάσσονται στο επικοινωνιακό κομμάτι της νέας Περιφερειακής Αρχής, ως κάτι το νέο και καινοτόμο. Ελπίζω να μην παραμείνει η νέα διοίκηση στην επικοινωνία μόνο και να παράξει ουσιαστικό έργο προς όφελος των πολιτών.

Καλαμάτα 10 Αυγούστου 2020

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου
Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας
Υπεύθυνη “Νέας Πελοποννήσου” Μεσσηνίας

μοιραστειτε το:

Comments are closed.