“Μπαίνει φρένο στον κορωνοϊό, τα μέτρα αποδίδουν”

0
79 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ, 6 ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 24ΩΡΟ, 20 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ, 1.755 ΣΥΝΟΛΙΚΑ

Μετά τους 6 ακόμα θανάτους το τελευταίο 24ωρο από τον κορωνοϊό, το σύνολό τους πλέον από τον ιό ανέρχεται σε 79 θανάτους συνολικά στη χώρα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σ. Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της σημερινής (6/4/2020) ενημέρωσης των δημοσιογράφων για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Πάντως, συγκρατημένα αιδιόδοξος ήταν ο κ. Τσιόδρας, ο οποίος είπε ότι «υπάρχει ένα φρένο, μια βραδεία αύξηση, περιμένουμε και μείωση, που σημαίνει ότι τα μέτρα αποδίδουν».

Ειδικότερα, για τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, ανακοινώθηκαν σήμερα από τον κ. Τσιόδρα ότι βεβαιώθηκαν 20 νέα κρούσματα. Όπως ανέφερε, το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχονται στα 1.755, από τα οποία τα 361 σχετίζονται με ταξιδιώτες και 655 με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών φθάνει τους 90, από τους οποίους 19 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 65 έτη. Το 71% από αυτούς είχαν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. 269 ασθενείς με covid-19 έχουν πάρει ήδη εξιτήριο

Το σύνολο των νεκρών στη χώρα εξαιτίας του κορονοϊού ανέρχεται στους 79. Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 73 έτη, από αυτούς ήταν 56 άνδρες και 23 γυναίκες. Εννιά ασθενείς βγήκαν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αρκετοί από τους οποίους ήταν ηλικιωμένοι ή είχαν υποκείμενα νοσήματα. Συνολικά, από την αρχή της επιδημίας στην Ελλάδα 269 ασθενείς με covid-19 έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση ο κ. Τσιόδρας συνέστησε κουράγιο σε όλους μας, όταν ρωτήθηκε για το πότε μπορούν να χαλαρώσουν τα μέτρα και επισήμανε ότι «έχουμε κάνει το πρώτο βήμα. «Μιλάμε για επιπέδωση της καμπύλης. Είναι σαφές ότι υπάρχει ένα φρένο, μια βραδεία αύξηση, περιμένουμε και μείωση, που σημαίνει ότι τα μέτρα αποδίδουν», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό και πρόσθεσε: «Είμαστε χαρούμενοι από τα αποτελέσματα που έχουμε μέχρι σήμερα, αλλά είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι είναι δύσκολη η ανάκαμψη από τέτοια μέτρα και ότι αυτό θα γίνει σταδιακά. Δεν θέλουμε να ανατραπούν τις επόμενες εβδομάδες, για αυτό και θα πρέπει να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τον αυτοπεριορισμό».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.