Μια περιπετειώδης Κυριακή για τους πεζοπόρους του “Ευκλή”

0

Την Κυριακή, 26 Αυγούστου 2018, η ομάδα του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας “Ο Ευκλής” απόλαυσε μια καταπληκτική εξόρμηση στην Καρύταινα, συνδυασμένη με ράφτινγκ, ραπέλ και περιήγηση στην πόλη.

Συγκεκριμένα τριάντα τέσσερα μέλη και φίλοι του Συλλόγου, επισκεφτήκαμε την ιστορική αυτή πόλη με πρωταρχικό σκοπό το ράφτινγκ στο Λούσιο και στον Αλφειό ποταμό.

Εικοσιένα άτομα, μεγάλοι και μικροί -ανάμεσά μας υπήρχαν και παιδιά- εφοδιαστήκαμε από τους υπευθύνους τον απαραίτητο εξοπλισμό, κράνη, σωσίβια και βέβαια τα απαραίτητα κουπιά, επιβιβαστήκαμε στις λέμβους και η περιπέτειά μας ξεκίνησε.

Μια περιπέτεια δυόμιση περίπου ωρών που μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

EYKLHS KARYTAINA 3

Κάτω από τις οδηγίες του “δάσκαλου” τραβήξαμε κουπί, περάσαμε ανάμεσα από βράχια, μερικές φορές το ορμητικό ρεύμα του ποταμού στροβίλιζε τη βάρκα μας, άλλοτε τη “ρίχναμε” στις όχθες, και , αυτό που μας ξάφνιασε ευχάριστα, ήταν όταν αναγκαστήκαμε να κάνουμε μια σχεδόν κάθετη κατάβαση ανάμεσα στα μεγάλα βράχια και τα ορμητικά νερά!

Προς το τέλος της καταπληκτικής αυτής διαδρομής συναντήσαμε τον Αλφειό και δεν παραλείψαμε να κάνουμε το μπάνιο μας στα δροσερά νερά του.

Πολλοί από τους φίλους μας συνέχισαν την περιπέτεια κάνοντας ραπέλ στο γεφύρι της Καρύταινας. Πρόκειται για κατάβαση με σχοινιά από το ψηλό γεφύρι, ενώ κάτω από αυτό βρίσκεται το παλιό ιστορικό γεφύρι.

Και όσο οι φίλοι της περιπέτειας ζούσαν αυτή την καταπληκτική εμπειρία δέκα τρεις ακόμη φίλοι μας απολάμβαναν τη βόλτα τους στην πόλη της Καρύταινας, μια πανέμορφη πόλη που διατηρεί το χρώμα της μεσαιωνικής καστροπολιτείας, ενώ δεν παρέλειψαν να επισκεφτούν το ξακουστό κάστρο της Καρύταινας, κτισμένο πάνω σε έναν απόκρημνο βράχο.

EYKLHS KARYTAINA 2

Το κάστρο αυτό ήταν ένα από τα πιο αξιόλογα φρούρια της Πελοποννήσου κατά τη διάρκεια της Φραγκοκρατίας και της Τουρκοκρατίας.

Τις απογευματινές ώρες η πανέμορφη αυτή εξόρμηση έφτασε στο τέλος της , με τη βεβαιότητα ότι θα την επαναλάβουμε το καλοκαίρι του 2019 !

Εκ μέρους της διοίκησης του “Ευκλή” και ως υπεύθυνη εκδρομών, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες, τον υπεύθυνο της εταιρείας “Περιπέτεια” Αλέξανδρο Παπαβασιλόπουλο και το μέλος του Συλλόγου Παναγιώτα Γούργαρη, καθώς με δική της πρόταση το Καλοκαίρι του 2017 η ομάδα μας ξεκίνησε για πρώτη φορά το ράφτινγκ.

Αγγελική Ματσούκα

Μέλος της Διοίκησης και υπεύθυνη εκδρομών του ΣΠΟΚ »Ευκλής»

μοιραστειτε το:

Comments are closed.