Μηνύσεις Χαρίτση και 3 ακόμη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τη Folli Follie

0

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα παρουσιάστηκαν σήμερα Πέμπτη (24/12/2020) τα πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, Αλέξανδρος Φλαμπουράρης και Σταύρος Αραχωβίτης και κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά του Νικολάου Σάκκου, στελέχους της Folli Follie, και κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.

Μηνυτήρια αναφορά «για τις ψευδείς, ανυπόστατες και συκοφαντικές αναφορές» στο πρόσωπο του, υπέβαλε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, δηλώνοντας ότι «η αλήθεια θα λάμψει στη Δικαιοσύνη και οι συκοφάντες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις συνέπειες του νόμου».

Μετά την κατάθεση της μήνυσης, ο Αλ. Χαρίτσης ανέφερε: «Όπως είχα προαναγγείλει, κατέθεσα σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά του προσώπου που φέρεται να εμπλέκει το πρόσωπό μου σε μια υπόθεση κατά την οποία ουδέποτε είχα την παραμικρή σχέση. Είναι πάγια αρχή μου να απαντώ σε πολιτικές κατηγορίες με πολιτικό τρόπο. Όταν όμως θίγεται τιμή και η υπόληψή μου είναι υποχρέωση και δικαίωμά μου, όπως κάθε πολίτη, να χρησιμοποιεί όλα τα νόμιμα μέσα για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Με αυτήν την έννοια, όποιος από εδώ και πέρα υιοθετεί τέτοιες χυδαίες συκοφαντίες θα αντιμετωπίζει τις συνέπειες του νόμου».

Μετά τη δημοσιοποίηση των mail του Νικολάου Σάκκου, Διευθυντή Ασφάλειας και Διοικητικού του Ομίλου Folli Follie προς τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, με τα οποία ενέπλεκε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και τον Αλ. Χαρίτση, ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, δήλωσε τη Δευτέρα 21/12/202 τα εξής:

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση είχα ή έχω με την εν λόγω εταιρεία και ουδέποτε είχα επαφή με τους διοικούντες ή εργαζόμενους σε αυτήν. Αναφέρονται στο όνομά μου ως δήθεν “εμπλεκόμενου” στην υπόθεση της εταιρείας FOLLI – FOLLIE. Η οποιαδήποτε αναφορά στο όνομά μου είναι συκοφαντική για το πρόσωπό μου και θα λάβει την δέουσα νόμιμη απάντηση»

Στη μηνυτήρια αναφορά, αφού παρατίθενται αποσπάσματα από την ενδιάμεση έκθεση έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου της Folli Follie, επισημαίνεται ότι με το επίμαχο στέλεχος της εταιρείας «ουδεμία ανάμειξη, θεσμική ή άλλη, δεν είχα στις υποθέσεις της “FolliFollie”, αλλά και ουδέποτε συνάντησα ή επικοινώνησαν οι ίδιοι ή έστω μέσω συνεργάτη τους με τον μηνυόμενο. Ακόμη, τόνισαν ότι πρόκεται για άθλιες συκοφαντίες».

ΤΑ MAIL ΤΟΥ ΣΑΚΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΖΩΡΤΖΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟ

Σημειώνεται πως σε ένα από τα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με αποστολέα τον Νικόλα Σάκκο, Διευθυντή Ασφάλειας και Διοικητικού του Ομίλου Folli Follie και αποδέκτη τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο αναφέρονταν μεταξύ άλλων στα εξής:

«Κύριε Τζώρτζη θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τα σημερινά πεπραγμένα. Επικοινώνησαν σήμερα με τον πρόεδρο της επιτροπής, ο κ. Μπαλαούρας (ο οποίος πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν για τον όμιλο, είναι ο μπροστάρης), ο Φλαμπουράρης, ο κ. Χαρίτσης υπουργός Ανάπτυξης, ο κ. Αραχωβίτης από το στενό περιβάλλον. Ο δε πρόεδρος είπε ότι είναι η πρώτη φορά που καθυστερεί τόσο και ήδη δέχεται επικκρίσεις για την ευνοική συμπεριφορά της επιτροπής απέναντί μας. (Σε άλλες περιπτώσεις ενεργούν άμεσα). Σήμερα η έκτακτη επίσκεψη έπρεπε να γίνει μετά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί και από ότι μου είπαν οι δικοί μας, ήταν συνεργάσιμοι και φιλικοί (μας είχε ενημερώσει σχετικά ο πρόεδρος)».

Σε άλλο mail του Νικολάου Σάκκου, προς τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο αναφέρονταν μεταξύ άλλων τα εξής:

«Κύριε Τζώρτζη όπως έχετε ήδη ενημερωθεί ιδίως η παρουσία του προέδρου είναι καταλυτική. Είμαι σίγουρος ότι με την πίεση που τους ασκείται από τους ανθρώπους μας θα προχωρήσει ομαλά χωρίς εκπλήξεις η όλη διαδικασία. […] Χθες όπως σας είχα ενημερώσει είχα μία συνάντηση με έναν σύμβουλο που αντιπροσωπεύει έναν από τους τρεις βασικούς υποστηρικτές μας στην υπόθεση. Αφού μου είπε πόσο δύσκολο είναι το όλο εγχείρημα και πόσο εκτίθεται ο άνθρωπος του και τι έχει κάνει μέχρι τώρα για μας και ότι θα είναι μέχρι να τελειώσουν όλα δίπλα μας, μου είπε ότι έχει κάποιες ανάγκες. (80) […] Πρέπει δυστυχώς να διαθέσετε ένα κονδύλι για αυτές τις επαφές…».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.