Με 38 χορωδίες από 15 χώρες ξεκινά αύριο το Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας

0

Ξεκινά αύριο Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 -και θα ολοκληρωθεί στις 13 του μήνα- ο 3ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, με 38 χορωδίες από 15 χώρες και πάνω από 1.200 χορωδούς και συνοδούς, τον οποίον διοργανώνουν, ο Δήμος Καλαμάτας και ο διεθνής πολιτιστικός οργανισμός Interkultur.

Σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και οι Καλλιτεχνικοί Διευθυντές του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών, ο Λετονός Romans Vanags, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου και ο Στάθης Γυφτάκης, Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, έγινε εκτενής αναφορά στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας και αναλύθηκαν παράμετροι της διαγωνιστικής, αλλά και της εκπαιδευτικής διαδικασίας, καθώς ο Διαγωνισμός υπηρετεί και την παράμετρο της μουσικής παιδείας.

«Η Καλαμάτα υποδέχεται τους εκατοντάδες φίλους της χορωδιακής μουσικής, που έρχονται από διάφορα μέρη του κόσμου. Υποδέχεται το διεθνή πολιτιστικό οργανισμό Interkultur, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Romans Vanags και τα στελέχη του, που μαζί με τη διοίκηση της Interkultur πριν από τέσσερα χρόνια άνοιξαν για την πόλη της Καλαμάτας ένα «παράθυρο» στον κόσμο της χορωδιακής μουσικής.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε τα εξής:

Αποτίουμε φόρο τιμής στη μνήμη του μεγάλου καλλιτέχνη της χορωδιακής μουσικής, του αείμνηστου Christian Ljunggren, επίτιμου Προέδρου της Interkultur και φίλου της πόλης της Καλαμάτας, που μαζί με τον Πρόεδρο κ. Günter Titsch έθεσαν τα θεμέλια αυτού του Διαγωνισμού.

Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω τον πρώην Δήμαρχο Καλαμάτας και νυν Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, γιατί πίστεψε σε αυτήν την εκδήλωση και πραγματοποίησε δύο σημαντικούς Διαγωνισμούς τα προηγούμενα χρόνια.

Έχουμε πει ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών έχει παρελθόν, έχει παρόν και, σίγουρα, θα έχει και λαμπρό μέλλον.

Καλή επιτυχία στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών και καλή διασκέδαση σε όλους».

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διαγωνισμού και στέλεχος της Interkultur, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Romans Vanags, είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Είμαι ευτυχής διότι η τρίτη κατά σειράν εκδήλωση στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας θα ξεκινήσει σύντομα και αυτό σημαίνει ότι η Καλαμάτα μετατρέπεται τρόπον τινά στη χορωδιακή πρωτεύουσα της Ελλάδος. Αυτή τη χρονιά έχουμε χορωδίες που εκπροσωπούν 15 χώρες σε αυτόν το διαγωνισμό.

Ευχαριστώ το Δήμαρχό σας γι’ αυτή την φανταστική συνεργασία. Είμαι ευτυχής διότι ο τοπικός Καλλιτεχνικός Διευθυντής Στάθης Γυφτάκης είναι πολύ καλός συνάδελφος, πολύ καλός επαγγελματίας και είναι εύκολο για την Interkultur να συνεργάζεται με ανθρώπους σαν κι εσάς στην Καλαμάτα».

Στο σημείο αυτό, ο κ. Γυφτάκης παρενέβη, επισημαίνοντας ότι «υπάρχει μία πολύ μεγάλη ομάδα που εργάζεται για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ, γιατί χωρίς αυτούς δε θα μπορούσα να κάνω τίποτα απολύτως».

Ο κ. Vanags ανέφερε, ακόμη, ότι μεγάλη ομάδα διαθέτει και η Interkultur, με εξειδικευμένους επαγγελματίες από 6 χώρες, που βρίσκονται εδώ και εργάζονται για το Διαγωνισμό.

Κάλεσε δε το κοινό να έλθει αύριο στην τελετή έναρξης και στη συνέχεια στη διαγωνιστική διαδικασία, στη συναυλία gala το βράδυ της Πέμπτης (είσοδος: 5 ευρώ), στο διαγωνισμό για το μεγάλο βραβείο (είσοδος: 5 ευρώ) το απόγευμα του Σαββάτου, στις λοιπές εκδηλώσεις που είναι δωρεάν, στην παρέλαση των χορωδιών (ώρα 18:00, το Σάββατο 12/10) συνοδεία Φιλαρμονικών, με επικεφαλής την μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας και, φυσικά, στην τελετή λήξης, το βράδυ του Σαββάτου 12 Οκτωβρίου.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Για τις ανάγκες του Διαγωνισμού και σε συνέχεια αποφάσεως του Διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας (ΑΔΑ: ΩΚΒΤ46ΜΚ6Π-ΤΓΩ) απαγορεύεται η στάθμευση από τις 9 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2019 παντός είδους οχήματος στο χώρο στάθμευσης, που βρίσκεται παραπλεύρως του ποταμού Νέδοντα και μεταξύ των οδών Περικλέους και Παλαμά (πλησίον πρώην ΣΕΗΜ).

Επίσης, για την πραγματοποίηση της μεγάλης παρέλασης των χορωδιών, το απόγευμα του Σαββάτου 12 Οκτωβρίου, απαγορεύεται η κυκλοφορία και στάθμευση παντός είδους οχήματος στις οδούς Αριστομένους από Κροντήρη έως Βασιλέως Γεωργίου (από 17:30 έως το πέρας των εκδηλώσεων), 23ης Μαρτίου από Αρτέμιδος έως Χρυσοσπάθη (από 17:00 έως την ολοκλήρωση της παρέλασης) και Υπαπαντής (από 17:00 έως την ολοκλήρωση της παρέλασης).

Απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους οχήματος στις οδούς Σταδίου από την οδό Φαρών έως την οδό Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου) από ώρα 17:00 έως την ολοκλήρωση της παρέλασης, Κολοκοτρώνη από τη Νέδοντος έως και την Αριστομένους από ώρα 18:00 έως την ολοκλήρωση της παρέλασης και Κροντήρη από Νέδοντος έως Αριστομένους από 17:30 έως την ολοκλήρωση της παρέλασης.

Απαγορεύεται η στάθμευση παντός είδους οχήματος στην οδό Χρυσοστόμου Θέμελη έως την οδό Φάριος, από τις 16:00 έως το πέρας των εκδηλώσεων.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.