Με την “Γκαρσονιέρα” αρχίζουν οι χειμερινές προβολές

0
ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Μετά από ένα πλούσιο καλοκαίρι, γεμάτο όμορφες και πολυποίκιλες ταινίες, συναυλίες και παράλληλες εκδηλώσεις, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας υποδέχεται για έβδομη συνεχομένη χρονιά το χειμώνα, με όρεξη και ανυπομονησία για νέες κινηματογραφικές περιπλανήσεις.

Με ένα αφιέρωμα στα Επαγγέλματα ξεκινά ο Νοέμβριος. Μέσα από δύο κλασσικές ταινίες και δύο καινούριες δημιουργίες, ο κάθε σκηνοθέτης δίνει τη δική του εκδοχή για το επάγγελμα και τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον κάθε ήρωα. Είτε με χιούμορ, είτε με τραγικότητα σχολιάζεται η ανάγκη για επιβίωση, ο βιοπορισμός, η  προσπάθεια για εξέλιξη, το κυνήγι της καριέρας, η παρενόχληση, η  ματαιοδοξία, επικινδυνότητα και η ανάγκη του ανθρώπου να μην είναι άπραγος.

Το αφιέρωμα αυτό, θα ξεκινήσει με τη διάσημη ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ του Μπίλι Γουάιλντερ (07/11). Με ένα πολύ καλό κωμικό καμουφλάζ και με οδηγό έναν απλό, αλλά φιλόδοξο υπάλληλο πολυεθνικής ασφαλιστικής εταιρίας, προσεγγίζεται η μοναχικότητα του επαγγέλματος αυτού, οι αδικίες της ιεραρχίας, η κατάφωρη εκμετάλλευση από τους ανωτέρους, καθώς και η ανάγκη για ανέλιξη και επαγγελματική καταξίωση. Η πασίγνωστη σκηνή της αχανούς αίθουσας με τα στριμωγμένα γραφεία είναι ένα ηχηρό σχόλιο στη μοναξιά. 

Ειδικότερα, την ταινία “Η Γκαρσονιέρα” (The Apartment) προβάλει η “Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας”, την Πέμπτη (07/11/2019), σε σκηνοθεσία Billy Wilder. Παίζουν: Jack Lemmon, Shirley MacLaine, Fred MacMurray.

Η ταινία (Comedy, Drama, Romance), του 1960, διάρκειας 125 λεπτών, (K-13) θα προβληθεί αμφιθέατρο “Θ. Αγγελόπουλος” του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, με ώρα έναρξης τις 9:30 το βράδυ. Είσοδος: 4 ευρώ και ελευθέρας για νέους κάτω των 18 ετών.

Ο Μπαντ Μπάξτερ, υπάλληλος σε μια μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία, καλοπιάνει τους ανωτέρους του δανείζοντάς τους το διαμέρισμά του για τις “διακριτικές” ερωτικές στιγμές τους. Τα πράγματα όμως θα περιπλακούν όταν θα συναντήσει τη Φραν, την ερωμένη του μεγάλου αφεντικού, την οποία ερωτεύεται.

Πρόκειται για μια από τις πιο πικρές κωμωδίες όλων των εποχών με εκπληκτικές σεναριακές ανατροπές, σπουδαίους ρόλους και εξαιρετική ασπρόμαυρη φωτογραφία από τον Τζότζεφ Ντε Λα Σέλ. Το φιλμ κέρδισε τα Όσκαρ καλύτερης ταινίας ,σκηνοθεσίας, πρωτότυπου σεναρίου,  καλλιτεχνικής διεύθυνσης και μοντάζ, ενώ προτάθηκε για όσκαρ α´ ανδρικού και α΄ γυναικείου ρόλου, β΄ ανδρικού ρόλου, φωτογραφίας και ήχου. Στις χρυσές σφαίρες κέρδισε της καλύτερης ταινίας και α´ ανδρικού και α´ γυναικείου ρόλου. Στα BAFTA κέρδισε καλύτερης ταινίας α’ ανδρικού ρόλου και γυναικείου ρόλου.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.