Οι προχειρότητες στην επέτειο για τα 200 χρόνια από το 1821

0

Λίγες ώρες πριν την πρώτη εκδήλωση για την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την έναρξη του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα, στις 23 Μαρτίου του 1821, εδώ στην Καλαμάτα, ο δήμος γνωστοποίησε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων (και προς τα μέσα ενημέρωσης)!

Στις 4:00 σήμερα το απόγευμα, παραμονή της επετείου, ανάρτησε στην ιστοσελίδα του και στο facebook το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, η πρώτη από τις οποίες είναι στις 10:00 το πρωί της επόμενης και αφορά την έπαρση της Σημαίας της Επανάστασης από τον δήμαρχο Καλαμάτας στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Την ίδια περίπου ώρα, στις 4 το απόγευμα δηλαδή, ο Δήμος Καλαμάτας ανήρτησε και για την ομιλία του τ. προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, που είναι προγραμματισμένη για αύριο στις 7 το απόγευμα, στο Μέγαρο χορού, στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου της 23ης Μαρτίου του 1821.

Είχαν φροντίσει όμως απο την Παρσκευή, 18/3/21 να μας ενημερώσουν για τον “Στολισμό της Καλαμάτας ενόψει της 23ης Μαρτίου” και πως “οι φετινοί εορτασμοί, θα είναι προσαρμοσμένοι στις ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλει η πανδημία του κορωνοϊού”, όχι όμως τι θα περιλαμβάνουν. Και για να μη γίνομαι άδικος, το μόνο που είχε γνωστοποιήσει ο Δήμος ήταν η διαδικτυακή συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής “Φιλέλληνες συνθέτες τραγουδούν το ’21”!

Σήμερα το μεσημέρι επίσης, παραμονή της επετείου, ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος, παρουσίασε το αναμνηστικό μετάλλιο που εξέδωσε ο δήμος Καλαμάτας, τιμώντας την επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της επανάστασης του 1821 και αφού πρώτα είχε παραδώσει από ένα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τους οποίους επισκέφθηκε το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου αντίστοιχα.

Τόσες δεκαετίες στη δημοσιογραφία, δεν έχω ξανασυναντήσει να παρουσιάζουν -στην ουσία- “εκπρόθεσμα” την… επικαιρότητα. Καί κυρίως, εκπλήσσει η προχειρότητα με την οποίαν αντιμετωπίζουν μια τόσο σημαντική επέτειο, τη στιγμή, μάλιστα, που συμπληρώνει τους 2 αιώνες.

Επί τη ευκαιρία, δεν κατανοώ τις αντιδράσεις κάποιων, οι οποίοι θεωρούν ότι έπρεπε οπωσδήποτε, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις της επετείου. Ας ανατρέξουν στο παρελθόν και ας θυμηθούν -εκτός από τις συνεχείς παρουσίες του τ. Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στους εορτασμούς και λόγω εντοπιότητας- πόσες φορές είχε παραστεί στον εορτασμό Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Γ. Ξιάρχος

μοιραστειτε το:

Comments are closed.