Με πολλές ζημιές και προβλήματα στο Δήμο Οιχαλίας

0

ΑΙΤΗΜΑ ΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Με σημαντικά προβλήματα σε περιοχές του Δήμου Οιχαλίας, κυρίως σε οικίες αλλά και σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, αλλά και με πολλές οι ζημιές σε βασικές υποδομές, όπως το δημοτικό και το αγροτικό οδικό δίκτυο, βρίσκει η επόμενη ημέρα το Δήμο, εξαιτίας των πλημμυρών, μετά τις χθεσινές (20/11/19) έντονες βροχοπτώσεις. Φαινόμενα που επιμένουν με την ίδια σφοδρότητα και σήμερα. Οι μεγαλύτερες καταστροφές σημειώθηκαν στο Κατσαρού και το Σιάμου. Δείτε εδώ.

Μετά από αυτήν την κατάσταση απεστάλη προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τη Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου αίτημα κήρυξης του Δήμου Οιχαλίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας,

Το αίτημα κοινοποιήθηκε προς τον Υπουργό Εσωτερικών, τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο.

«Η κατάσταση που επικρατεί είναι πολύ δύσκολη από τα ποτάμια και τους χειμάρρους που ξεχείλισαν», αναφέρεται σε σχετικό δελτίου τύπου του Δήμου Οιχαλίας, στο οποίο προστίθεται:

«Έχουν αναφερθεί προβλήματα σε όλες τις περιοχές του Δήμου, κυρίως σε οικίες αλλά και σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο. Επίσης είναι πολλές οι ζημιές σε βασικές υποδομές του Δήμου ήτοι δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο.

Με τη βελτίωση των καιρικών φαινομένων και την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών θα υποβληθεί έκθεση, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, με την οποία θα αναγράφονται αναλυτικά οι ζημιές που έχουν προκληθεί σε οικίες, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, αλλά και στις βασικές υποδομές του Δήμου μας.
Τα δε φαινόμενα επιμένουν με την ίδια σφοδρότητα και σήμερα».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.