Με “Πάπισσα Ιωάννα” ξεκίνησε η “Λέσχη Ανάγνωσης” Καλαμάτας

0

Με το βιβλίο “Η Πάπισσα Ιωάννα”, του Εμμανουήλ Ροΐδη, ξεκίνησε η “Λέσχη Ανάγνωσης” τις συναντήσεις της χθες Δευτέρα (1/10/18), το απόγευμα στο εντευκτήριο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, στον 4ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας. Η επόμενη συνάντηση, που θα επικεντρωθεί στο βιβλίο “Νανά” του Εμίλ Ζολά, θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο, τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018.

LESXH ANAGNWSHS 1

Η “Λέσχη Ανάγνωσης”, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία και σε συνεργασία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας (ΔΚΒ) και της “Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων” (ΕΜΣ). Κοινός στόχος είναι η καλλιέργεια και η προαγωγή της φιλαναγνωσίας. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα, παράλληλα με τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την παρουσίαση των σταθμών του νεοελληνικού μυθιστορήματος.

Τα βιβλία που έχουν ορισθεί για την πρώτη ανάγνωση είναι “Η Πάπισσα Ιωάννα” του Εμμανουήλ Ροΐδη και “Η Νανά” του Εμίλ Ζολά. Η επιλογή των βιβλίων για τις δύο πρώτες συναντήσεις προέκυψε μέσα από συζήτηση κατά την εκδήλωση «Μιλάμε για το νεοελληνικό μυθιστόρημα» που πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαΐου 2018.

LESXH ANAGNWSHS 3

Η Λέσχη Ανάγνωσης είναι ανοιχτή σε όλους όσοι αγαπούν το βιβλίο και δεν περιορίζεται στα μέλη της ΕΜΣ ή της ΔΚΒ Καλαμάτας.

Περισσότερες πληροφορίες στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας (2721096818 και mail@vivlkkal.mes.sch.gr) και στην Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων (6936665907 και tinakoutsoubou@gmail.com).

μοιραστειτε το:

Comments are closed.