Με “μολών λαβέ” και “ταν ή επί τας” απαντά ο Π. Τατούλης στο “εν τούτω Νίκα”

0
ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΙΚΑ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ

«Οι Σπαρτιάτες και η Σπάρτη δεν είχαν καμία σχέση με το Εν Τούτω Νίκα. Στη Σπάρτη υπήρχαν δύο αφηγήματα. “Το Μολών Λαβέ” ή το “Ταν ή Επί Τας”. Το λέω για να διορθώνονται μερικοί που νομίζουν ότι μπορούν έτσι απαίδευτα να έχουν άποψη για την ιστορία αυτού του τόπου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της διακαναλικής του συνέντευξης χθες Τετάρτη 10 Απριλίου 2019.

Ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, με τον τρόπο αυτόν απάντησε στην αποστροφή της ομιλίας του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σπάρτη (στις 4 Απριλίου 2019), όπου επαναλαμβάνοντας τη στήριξή του στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Π. Νίκα είπε: «Είμαι εδώ για να δώσουμε και τη νίκη στον Νίκα, εν τούτω Νίκα…».

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ DEBATE ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Κατά τη διάρκεια της διακαναλικής ο κ. Τατούλης σημείωσε: «Ένα είναι το πολιτικό διακύβευμα των εκλογών. Να αποφασίσουμε που θα πάει ο τόπος. Μπροστά ή πίσω; Να αποφασίσουμε ποιος θέλει και μπορεί να προσφέρει αυτήν την προοπτική στον τόπο. Η Περιφέρεια θα πάει μπροστά το δρόμο που ήδη έχουμε χαράξει ή θα γυρίσει πίσω στη λογική ενός μικρού θεσμού ή μιας αδύναμης Νομαρχίας;».

Συνεχίζοντας ο Περιφερειάρχης κάλεσε «τους υποψήφιους Περιφερειάρχες σε ένα debate ελεύθερης κουβέντας μεταξύ μας, με την παρουσία των δημοσιογράφων που αυτοί θα επιλέξουν, με ότι κιτάπια θέλουν να έχουν στα χέρια τους, με όσους συμβούλους θέλουν να έχουν δίπλα τους, να κάνουμε μια ελεύθερη κουβέντα για να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για τον πολίτη, την κοινωνία, τη δημοκρατία, την οποία όλοι μας υπηρετούμε, πολιτικοί, μέσα ενημέρωσης, δημοσιογράφοι».

Τον προβληματισμό του εξέφρασε επίσης ο κ. Τατούλης για τη στάση των άλλων υποψηφίων Περιφερειαρχών σε σχέση με την εξωστρέφεια, λέγοντας: «Με απασχολεί συνεχώς όταν τους βλέπω να μην έχουν σχέση με τον εξωτερικό παράγοντα, σε μια περίοδο που η εξωστρέφεια αποτέλεσε τη μεγάλη δυναμική αναγνώριση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Όταν αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ταξιδέψει ποτέ και κανένας τους δεν έχει καμία εμπειρία. Εμείς αυτά τα χρόνια ενισχύσαμε διαρκώς το διεθνές κύρος της Πελοποννήσου, δημιουργώντας ένα ειδικό βάρος για την περιφέρεια μας. Με αυτόν τον τρόπο μόνο μπορούμε να εδραιώσουμε επενδυτικό ενδιαφέρον και να κάνουμε κινήσεις, όπως η ίδρυση της πρώτης Περιφερειακής Τράπεζας στη χώρα».

Η διακαναλική συνέντευξη παραχωρήθηκε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη την Τετάρτη 10 Απριλίου στις 21:00 σε έξι δημοσιογράφους. Τα κανάλια που πήραν μέρος στην διακαναλική συνέντευξη ήταν: Αρκαδική, Axion, Ηλέκτρα, Ionian Tv, Μεσόγειος, Νέα Ελληνική Τηλεόραση και Super.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.