Με λαμπρότητα τα ονομαστήρια των τριών Μητροπολιτών

0

Η Εκκλησία μας τιμά σήμερα, Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018, την μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και εορτάζουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες που ποιμένουν σε περιοχές της Μεσσηνίας: Ο Μεσσηνίας, ο Μάνης και ο Τριφυλίας και Ολυμπίας.

Ειδικότερα, με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε σήμερα η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία για τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας.

messinias 2 -1

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Άρτης κ. Καλλινίκου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου και Σταγών κ. Θεοκλήτου. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Χριστοφόρος Νταμάτης, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο και το έργο του εορτάζοντος Άγίου, αλλά και στην προσωπικότητα του Μητροπολίτη Μεσσηνίας.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους στα Ονομαστήριά του, τους Αρχιερείς, τον Κλήρο, τις τοπικές Αρχές και το λαό, ευχόμενος να έχουν άπαντες υγεία και δύναμη στην πορεία της ζωής τους και στα έργα τους. Ταυτόχρονα, αναφερόμενος στο λειτούργημα και την προσφορά των κληρικών υποστήριξε ότι πρέπει να συντηρηθεί και να κατοχυρωθεί το κεκτημένο της μισθοδοσίας τους.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Χρυσόστομος επέδωσε 4 νέες υποτροφίες σε νεοεισαχθέντες φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

messinias 3-1

Τέλος, ο Μητροπολίτης δέχθηκε ευχές στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.

Παρέστησαν, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, οι Αντιπεριφερειάρχες Κ. Νικολάκου και Ελ. Αλειφέρη, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, οι Δήμαρχοι Πύλου Δ. Καφαντάρης, Μεσσήνης Γ. Τσώνης και Οιχαλίας Αρ. Σταθόπουλος, ο πρ. Υπουργός Ι. Λαμπρόπουλος, ο τ. Βουλευτής Δ. Σαμπαζιώτης, Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών Φορέων.

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΝΗΣ

MANHS ON

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη του Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, του Χρυσοστόμου, ημέρα κατά την οποία εορτάζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος Γ’.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 12/11 τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Υπαπαντής του Χριστού, παρεκκλήσιον Επισκοπείου Μάνης, στο Γύθειο, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου και συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου και Μάνης κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή πλειάδος ιερέων.

Προ της απολύσεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος εξεφώνησε εγκωμιαστικό λόγο για τον ιερό Χρυσόστομο. Παρόντες στον Εσπερινό ήταν ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, η Διοικητής του 3ου Τάγματος ΚΕΕΜ, Αντισυνταγματάρχης κα Φραγκιάδου και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αν. Μάνης.

Σήμερα Τρίτη 13/11,, ημέρα της εορτής, τελέστηκε στο Επισκοπικό Παρεκκλήσιο της Υπαπαντής του Χριστού, η Ακολουθία του Όρθρου χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου. Κατά τη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν τιμητικώς οι πολιοί ιερείς τηςΜητροπόλεως. Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος.

Αντιφωνώντας, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας είπε ότι, θεωρεί τον Σεβ. Μητροπολίτη Σπάρτης ως πατέρα του. Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας οι Σεβ. Μητροπολίτες χειροθέτησαν σε πρωτοπρεσβύτερο και πνευματικό τον π. Ιωάννη Γριβάκο.

MANHS ON 2

Στη Θεία Λειτουργία έδωσαν το παρόν η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κα Τζανετέα, ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας, Ταξίαρχος κ. Χατζηνικολάου, η Διοικητής του 3ου Τάγματος ΚΕΕΜ, Αντισυνταγματάρχης κα Φραγκιάδου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Αξιοτόπουλος, ο Λιμενάρχης Γυθείου, πλωτάρχης Λ.Σ. κ. Γιαννουράκος, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, Επιπυραγός κ. Γραφάκος, ο Διοικητής του Α.Τ. Αρεόπολης κ. Βασιλάκος και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Επίσης τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας επισκέφθηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος και ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Μαραμπέας.

Τέλος, ο Μητροπολίτης δέχθηκε ευχές στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.