Με Β. Αλεξάκη κλείνει ο πρώτος κύκλος της Λέσχης Ανάγνωσης

0

Η ένατη και τελευταία συνάντηση του πρώτου κύκλου της Λέσχης Ανάγνωσης, που συνδιοργανώνουν η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας και η Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, στις 7 το απόγευμα στον χώρο Τέχνης Α49 (Αναγνωσταρά 49 – Καλαμάτα).

Θα παρουσιαστεί και θα σχολιαστεί το μυθιστόρημα «Τάλγκο» του Βασίλη Αλεξάκη και θα γίνει συζήτηση για τα έργα και τους συγγραφείς που θα επιλεγούν για το β΄ κύκλο της Λέσχης Ανάγνωσης που θα αρχίσει το φθινόπωρο.

Θα ακολουθήσει στον ίδιο χώρο και ώρα 8.15 μ.μ. η προβολή της ταινίας «Ξαφνικός Έρωτας» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, με σενάριο βασισμένο στο βιβλίο του συγγραφέα. Η προβολή θα γίνει με τη συνδιοργάνωση της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας. Η είσοδος για τη συζήτηση του βιβλίου και για την προβολή είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους όσοι αγαπούν το βιβλίο και δεν περιορίζεται στα μέλη της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων, της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας ή της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης.

Περισσότερες πληροφορίες στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας (2721096818 και mail@vivlkkal.mes.sch.gr) και στην Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων (6936665907 και tinakoutsoubou@gmail.com).

Ξαφνικός Έρωτας
Μια ταινία βασισμένη στο βιβλιο Τάλγκο του Βασίλη Αλεξάκη
ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ | Gr, P | 1984 | 100΄
Σκηνοθεσία: Γιώργος Τσεμπερόπουλος
Παίζουν: Μπέττυ Λιβανού, Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Νικήτας Τσακίρογλου 
Ωρα: 20:15
Χώρος: Α49, Αναγνωσταρά 49, Καλαμάτα
Είσοδος ελεύθερη 

Περίληψη της ταινίας

Ο Τσεμπερόπουλος μετέφερε στην οθόνη ένα επιτυχημένο μυθιστόρημα του Βασίλη Αλεξάκη το «Τάλγκο» κι έφτιαξε ένα φιλμ εξαιρετικής επαγγελματικής αρτιότητας, με έναν κυματισμό στην αφήγηση, ένα αντάντε. Σκηνοθετεί τον κόσμο που γνωρίζει καλύτερα. Είναι η ελληνική μεσοαστική τάξη, με τους «γονείς» πίσω, πιο «πρωτόγονους» και λαϊκούς και τις διάφορες μορφοποιήσεις της. Η γοητεία της ταινίας επιβάλλεται με την υποβλητική φωτογραφία του Γιώργου Πανουσόπουλου, την άψογη καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Περράκη που ενοποιεί τόσο διαφορετικούς χώρους, από τη Ελλάδα ως τη Λισσαβόνα και την ωραία μουσική του Σταμάτη Σπανουδάκη.

Υπόθεση της ταινίας

Η Ελένη είναι μια κοπέλα από την επαρχία που ήρθε στην Αθήνα πριν είκοσι χρόνια. Σήμερα είναι γύρω στα τριάντα, μια επίδοξη χορεύτρια που δε χορεύει πια, μια παντρεμένη γυναίκα που δεν είναι ερωτευμένη πια με τον άντρα της, που κάνει μια αδιατάρακτη αστική ζωή. Ο Γρηγόρης είναι ένας πετυχημένος οικονομολόγος, ένας καριερίστας, που ζει στο Παρίσι με την οικογένειά του, και νοιώθει νοσταλγία για την Ελλάδα, όπου πέρασε την παιδική του ηλικία. Όταν συναντιούνται οι δυο τους, γεννιέται ανάμεσα τους ένας ξαφνικός έρωτας, που τους συναρπάζει απειλώντας τις ήσυχες ζωές τους. Ο έρωτας τους οδηγεί στη Λισσαβόνα και ίσως ακόμη μακρύτερα…

Διακρίσεις της ταινίας:
Βραβεία Φωτογραφίας και Α’ Γυναικείου Ρόλου στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1984

Το Trailer της ταινίας:

μοιραστειτε το:

Comments are closed.