Με ανατροπή ο Θ. Βασιλόπουλος υποψήφιος δήμαρχος

0

Αν και με διαφορά δεύτερος στην πρώτη ενδοπαραταξιακή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη υποψηφίου δημάρχου από το συνδυασμό της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου “Πρωτοβουλία για την Καλαμάτα”, ο Θανάσης Βασιλόπουλος επικράτησε τελικά και στη δεύτερη ψηφοφορία και αναδείχθηκε υποψήφιος δήμαρχος.

Στη σημερινή (3/12/18) διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ο.Ε.ΒΕΣ., στο πρώην Επαγγελματικό Επιμελητήριο, επί της Χρήστου Κουμάντου και ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα, από τον Παύλο Μπουζιάνη, ο οποίος πήρε πρωτιά με 22 ψήφους, έλειψαν 4 ψήφοι για να αναδειχθεί υποψήφιος από την πρώτη ψηφοφορία. Τελικά, στην επαναληπτική ψηφοφορία, ο Θανάσης Βασιλόπουλος που αρχικά είχε λάβει 16 ψήφους, έκανε την ανατροπή και κέρδισε την ενδοπαραταξιακή κούρσα με 28 ψήφους. Μάλιστα, στην δεύτερη ψηφοφορία ο Π. Μπουζιάνης έχασε και μία ψήφο, σε σχέση με τον πρώτο γύρο, όπου 3η ήταν η Παναγιώτα Ντίντα με 9 ψήφους και 4ος ο Νίκος Μπασακίδης με 2 ψήφους.

Στην εκλογική διαδικασία, από τους 24 συμβούλους του συνδυασμού (ο Χ. Βγενής έχει ανεξαρτητοποιηθεί) δεν προσήλθε η Μαρία Οικονομάκου, η οποία έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για τον Δήμο Καλαμάτας, ενώ δεν έλαβαν μέρος ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος και η Αναστασία Μπελογιάννη, λόγω απουσίας τους στο εξωτερικό. Εκτός από τους 21 δημοτικούς συμβούλους, στο εκλεκτορικό σώμα συμμετείχαν και οι 29 Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και εκπρόσωποι Κοινοτήτων της Παράταξης. Και στις 2 ψηφοφορίες, στην κάλπη βρέθηκε μια λευκή ψήφος. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η λευκή ψήφος ανήκει σε έναν εκ των δημοτικών συμβούλων και η ψήφος που άλλαξε στρατόπεδο στην επαναληπτική ψηφοφορία, φεύγοντας από τον Παύλο Μπουζιάνη, προέρχεται απο έναν εκ των Προέδρων Κοινοτήτων.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.