Μεσσηνιακής καταγωγής η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου

0

Την Τζένιφερ (Τζεν) Ψάκι (Jen Psaki), πρώην διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα, με καταγωγή από τη Μεσσηνία, επέλεξε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος στις ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για τη θέση της εκπροσώπου τύπου του, επαναφέροντάς την στον Λευκό Οίκο. Παράλληλα, η Τζένιφερ Ψάκι έχει ήδη ρόλο στην ομάδα μεταβίβασης εξουσίας του Τζο Μπάιντεν,

Η Ψάκι, που έλκει την καταγωγή της από τη Μεσσηνία, από την πλευρά του πατέρα της, Κόρη των Δημήτρη Ψάκη και Εϊλιν Μέντβεϊ (Eileen D. Medvey), γεννήθηκε στο Στάμφορντ Κονέκτικατ και φοίτησε στο Κολέγιο William & Mary το 2000, όπου διακρίθηκε και ως δεινή αθλήτρια στο κολύμπι.

Η Τζένιφερ, που ξεκίνησε την πορεία της στο Δημοκρατικό Κόμμα με τις εκστρατείες των Tom Harkin και Tom Vilsack, υπηρετεί από χρόνια ως εκπρόσωπος Τύπου των Δημοκρατικών σε διάφορες θέσεις.

Ποια είναι η Τζένιφερ Ψάκι

Γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 1978 στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ. Η καταγωγή του πατέρα της, Δημήτρη, είναι από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από τη Μεσσηνία (έχει επίσης Ιρλανδέζικες και Πολωνικές ρίζες).
Μικρή, ήταν κολυμβήτρια αλλά στη συνέχεια την κέρδισε η πολιτική. Είναι παντρεμένη από το 2010 με τον Γκρέγκορι Μέχερ και έχουν αποκτήσει δυο παιδιά.

Από την εποχή που ήταν εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (επί Κέρι, στη δεύτερη θητεία Ομπάμα) οι φήμες στην Ουάσινγκτον “φώναζαν” ότι η Τζένιφερ Ψάκι προοριζόταν για εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

Στην προεδρική καμπάνια του Μπαράκ Ομπάμα, το 2008, ήταν επικεφαλής του γραφείου Τύπου του και τον συνόδευε σε όλες τις περιοδείες, ενώ μετά την εκλογή του τον ακολούθησε στον Λευκό Οίκο ως αναπληρώτρια εκπρόσωπος του προέδρου.

Από την 1η Απριλίου του 2005 έως και τις 20 Ιανουαρίου του 2017 όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο Ντόναλντ Τραμπ, η Τζένιφερ Ψάκι ήταν Διευθύτρια Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2013 έως τις 31 Μαρτίου 2015 ήταν εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Τρία χρόνια μετά την εκλογική νίκη του Ομπάμα «μεταπήδησε» στον ιδιωτικό τομέα αλλά επέστρεψε στο πλευρό του Αμερικανού προέδρου για την καμπάνια του 2012.

Όταν έφυγε ο Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο, η Τζένιφερ Ψάκι εργάστηκε και πάλι στον ιδιωτικό τομέα. Τον Φεβρουάριο του 2017 άρχισε να δουλεύει ως πολιτική αναλύτρια στο CNN αλλά πριν από μερικές μέρες εντάχθηκε στην ομάδα του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις που θα προετοίμαζε τη μεταβίβαση της εξουσίας. Όταν ο Δημοκρατικός υποψήφιος μπει στον Λευκό Οίκο, θα αναλάβει εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.

Η ανάρτηση της Τζένιφερ Ψάκι στο twitter

Στην πρώτη της αντίδραση μετά μετά την ανακοίνωση για τη νέα της θέση, η Τζεν Ψάκι, σε ανάρτησή της στο twitter, ανέφερε:

«Είναι μεγάλη μου τιμή να εργάζομαι ξανά για τον Τζο Μπάιντεν, έναν άνδρα που εκπροσώπησα τα χρόνια της κυβέρνησης Ομπάμα – Μπάιντεν και παρακολούθησα να συμβάλει καίρια στην οικονομική ανάκαμψη και στην ανοικοδόμηση των σχέσεών μας με τους εταίρους μας (αποδεικνύεται καλή πρακτική), και να εμποτίζει με ενσυναίσθηση και ανθρωπιά κάθε σύσκεψη στην οποία ήμουν παρούσα».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.